ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πρώτη αίσθηση (μας) από το άνοιγμα... χαραμάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου

Αρις Νικολάκης06 Ιουλίου 2024

Φυσικά, ομάδα η οποία κερδίζει δεν αλλάζει. Πολύ περισσότερο, όταν κερδίζει Πρωτάθλημα. Δεν συζητείται καν. Αλλά κι όταν ανεβαίνουν πλέον, οι στόχοι της επίπεδο... Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό... Ενισχύεται. Δεν το λέμε εμείς. Ή μάλλον, το είπαμε αλλά το λέει - κι αυτό μετρά - ο προπονητής της. Οπότε, τα λόγια (μας) είναι περιττά.

Δυο, τρεις παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις ήθελε και θέλει - ο Πρωταθλητής ήδη μετρά έναν λιγότερο από αυτού μετά την άφιξη του Μαντί Καμαρά - σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές. Δυό, τρεις σε συγκεκριμένες θέσεις ήθελε και θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου - σε ό,τι αφορά τις παραμονές. Ένας είναι με το ένα πόδι στην παραμονή. Θωμάς Κεντζιόρα λέγεται. Κι άλλος είναι με το ένα πόδι στην αναχώρηση. Σουαλιχό Μεϊτέ λέγεται. Τι σημαίνει αυτό; Καθ’ ημάς σημαίνει πως ο Ρουμάνος δεν αρκείται σε μία, δύο μεταγραφές πρώτης γραμμής. Μετρώντας ήδη μία, του Μαντί Καμαρά.

Αυτό όμως το οποίο είναι εξαιρετικής αξίας γεγονός, είναι μία σαφέστατη αναφορά της τεχνικής ηγεσίας του Πρωταθλητή. Υπάρχει ο δικός της μεταγραφικός σχεδιασμός, στον οποίο επιχειρεί να ανταποκριθεί η διοικητική.

Είναι ίδιον του Ραζβάν Λουτσέσκου η βαθιά και πλατιά εμπιστοσύνη στους διαθέσιμους παίκτες. Τους παίκτες της οικογένειας του, όπως έχει καταστήσει τον Πρωταθλητή. Είναι, κατά πως εμείς τον “κόβουμε”, της... φιλοσοφίας “κάλλιο πέντε και στο χέρι πάρα δέκα και καρτέρι”. Δεν του βγαίνει πάντα. Για να λέμε τα πάντα, όλα.

Επί του παρόντος στον Πρωταθλητή πάντως, από τους “πέντε στο χέρι”, που λέει ο λόγος, οι δυο είναι στον αέρα. Εύλογα εάν δεν πατήσουν γη στην Τούμπα, θα πρέπει τα κενά τους, τα βασικά τους κενά στον Πρωταθλητή να καλυφθούν. Τόσο απλά...

Και δε λέμε πως διατίθεται χρόνος στον Πρωταθλητή, για να διευθετήσει τα μεταγραφικά του θέματα. Είναι και πολλά καθώς ... στράβωσαν, δίχως δική του ευθύνη, αυτά με τον Θωμά Κεντζιόρα και τον Σουαλιχό Μεϊτέ. Ο χρόνος τρέχει σε βάρος του Πρωταθλητή αλλά κι ο Πρωταθλητής δεν κάθεται. Μάχεται! Και τα αποτελέσματα του στο μεταγραφικό μέτωπο θα κριθούν. Εξάλλου εκ των αποτελεσμάτων κρινόμαστε οι άνθρωποι.

Όπως και να το κάνουμε βέβαια, ο Πρωταθλητής πέρα από την ενθρόνιση και την στέψη του, το χρήμα και την δόξα κέρδισε και την εμπιστοσύνη σε ένα ρόστερ για το αύριο, το οποίο πολύ μπροστά σε ετοιμότητα και δυναμικότητα από τις άλλες υπερδυνάμεις του big 4. Τούτο είναι ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα εντός συνόρων. Κι οφείλουν στον Πρωταθλητή να το αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξ αιτίας κι αυτού αλλά κι άλλων πλεονεκτημάτων ο Πρωταθλητής ξεκινά εφέτος από την pole position!

Θα είναι και κρίμα κι άδικο να πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου και τα εξ αυτών αγαθά. Αυτοί οι οποίοι απέφεραν πέραν του Πρωταθλήματος και τα στοιχεία ανωτερότητας - τα αγαθά καθ΄ ημάς - του Πρωταθλητή. Κι η πρώτη μας αίσθηση από το πρώτο άνοιγμα των χαρτιών... Μίας χαραμάδας πνεύματος και ψυχής του προπονητή τού Πρωταθλητή, είναι ξεκάθαρη.

Δε μάς φαίνεται επί του παρόντος τουλάχιστον, πως θα πάνε χαμένοι οι κόποι και τα εξ αυτών αγαθά του Πρωταθλητή.

ΥΓ 1 : Όλα εδώ πληρώνονται... Καθώς το άδικον ουκ ευλογείται!

ΥΓ 2 : Αν βρείτε άνθρωπο που να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να είστε βέβαιες-οι πως αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα η οποία έχει περάσει από το μυαλό του...

ΥΓ 3 : Το πιο ατίθασο άτι είναι το καλάμι!

ΥΓ 4 : Όποιος δε φουσκώνει, δεν κινδυνεύει να σκάσει

ΥΓ 5: Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.