Η Μάλμε με το δίδυμο φωτιά που απειλεί τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Μάντζιος01 Αυγούστου 2024

Η Μάλμε είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ  στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την πρόκριση του Δικεφάλου επί της Μπάνια Λούκα. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας πέρασε το εμπόδιο της πρωταθλήτριας των Νήσων Φερόε, Κλάκσβικ.

Η Μάλμε μετρά 114 χρόνια ζωής, είναι από τις ιστορικές ομάδες στη Σουηδία με χρώματα το γαλάζιο και το λευκό. Έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα και 16 κύπελλα στην χώρα της και έχει παίξει και τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979 απέναντι στην αγγλική Νότιγχαμ, που τότε κατέκτησε και το τρόπαιο. 

Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία από την Έλφσμποργκ, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 16 αγωνιστικές είναι στην κορυφή με 38 βαθμούς (12 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Την προηγούμενη Παρασκευή κέρδισε εκτός έδρας την Σίριους με σκορ 4-3 και το επόμενο Σάββατο παίζει εντός και πάλι με την Σίριους.

Το δίδυμο – «φωτιά» στην επίθεση

Στον πάγκο της ομάδας από τον Μάρτιο του 2022 ο κόουτς Χένρικ Ρίντστρομ, στα 48 του χρόνια, έχοντας δουλέψει πιο πριν σε Κάλμαρ και Σίριους. Αγαπημένο του σύστημα το 4-2-3-1. Διαθέτει τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον 32 Ισαάκ Τελίν με 12 γκολ και 16 πέρυσι και τον Νορβηγό Έρικ Μπότεμ με 9 τέρματα, μεταγραφή από την ιταλική Σαλερνιτάνα. 

Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας είναι λίγο πάνω από τα 45 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι: Ο νεαρός χαφ Νανάσι (8 εκατομμύρια ευρώ) με 13 γκολ και 8 ασίστ πέρυσι και ήδη με 7 γκολ και 11 ασίστ φέτος. 

Ο εξτρέμ Χακσαμπάνοβιτς μεταγραφή από την Σέλτικ με 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Νορβηγός φορ Μπότεμ μεταγραφή από την Σαλερνιτάνα, επίσης με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Γήπεδο της το «Ελέντα Στέιντιουμ», χωρητικότητας 22.500 θέσεων, σχετικά σύγχρονο, αφού κατασκευάστηκε το 2009. Μία άκρως επιθετική ομάδα, που παράλληλα έχει και κενά στην άμυνα. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη, αφού μετράει 197 παιχνίδια σε αυτή (70 νίκες, 43 ισοπαλίες και 83 ήττες). Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει μόνο μία ελληνική ομάδα.

Την σεζόν 2014-15 στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, τον νίκησε εντός με 2-0 και έχασε 4-2 στο «Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.