Η προσεκτική δουλειά του Κλόζε με τον Τζίμα

Κώστας Πετρωτός06 Ιουλίου 2024

Ο Στέφανος Τζίμας κατέγραψε τα πρώτα 45 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα της Νυρεμβέργης, αγωνιζόμενος στην φιλική νίκη με 4-1 επί της Ανσμπαχ και μάλιστα πιστώθηκε μία έξυπνη ασίστ στην φάση του πρώτου γκολ. 

Μετά το παιχνίδι, ο Μίροσλαβ Κλόζε φρόντισε να δείξει στους Γερμανούς δημοσιογράφους με πόσο μεγάλη λεπτομέρεια αντιμετωπίζει την περίπτωση του 18χρονου επιθετικού από τον οποίο άπαντες περιμένουν πολλά. «Έχει ποιότητα, αλλά πρέπει γίνει φιτ. Δεν είναι ακόμη συνηθισμένος σε αυτό και είναι λίγο πίσω. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί μαζί του. Δεν θέλω να συμβεί κάτι σε αυτόν», σημείωσε ο προπονητή της Νυρεμβέργης που κλήθηκε να εξηγήσει και γιατί ο πιτσιρικάς είχε μπαταρισμένο τον δεξί μηρό του: «Ηταν περισσότερο ψυχολογικό θέμα για εκείνον. Είχε βαριά πόδια. Γι’ αυτό αντικαταστάθηκε μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού. Στην παρούσα φάση το πιο σημαντικό για κάθε παίκτη είναι να συνηθίσει τις υψηλές εντάσεις. Και ο καθένας χρειάζεται χρόνο γι’ αυτό».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κλόζε θέλει να κάνει τα σωστά βήματα με τον Τζίμα, να τον εντάξει ομαλά στο υψηλό τέμπο δουλειάς των γερμανικών ομάδων και σταδιακά να του ανεβάζει και τον χρόνο συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναλυτική τοποθέτηση του Κλόζε έκανε τους δημοσιογράφους να ψάξουν τα στατιστικά του Τζίμα πέρυσι στον ΠΑΟΚ και έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε αυτά που γράφτηκαν σε σχετικό ρεπορτάζ της «BILD»: 

«Ο Τζίμας θα πρέπει να προσαρμοστεί στον υψηλό ρυθμό της Γερμανίας. Πέρυσι έπαιξε στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, καταγράφοντας 15 συμμετοχές και σκοράροντας τρεις φορές. Ωστόσο, δεν έπαιξε ποτέ σε ολόκληρο 90λεπτο, τις περισσότερες φορές έμπαινε ως αλλαγής και μόλις τρεις ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Μόλις δύο φορές, εξάλλου, έπαιξε περισσότερα από 45 λεπτά. Ο σύλλογος περιμένει πολλά από αυτόν στην σεζόν και αυτό απαιτεί την απαραίτητη φυσική ετοιμότητα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.