Η πρόκριση θεωρείται και είναι εφικτή

Δημήτρης Μπούζας13 Απριλίου 2024

Μπορεί να μην τα πήγαν καλά τα όσα είχε προγραμματίσει και περίμενε ο ΠΑΟΚ προχθές στο παιχνίδι του, απέναντι στην ολοφάνερα αξιόμαχη αντίπαλη ομάδα. Ωστόσο εκείνο που τον ενδιέφερε κατά κύριο λόγο και το οποίο αφορούσε την ουσία και τον κυρίαρχο στόχο της αποστολής του, δεν χάθηκε. Μπορεί να πει κανείς ότι διατηρήθηκε αν όχι αυτούσιος, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του προσιτός και προσβάσιμος.

Αναφερόμαστε στην πολυπόθητη υπόθεση της συγκεκριμένης υπερπολύτιμης ευρωπαϊκής του πρόκρισης. Ασφαλώς και θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα, αν η ομάδα στο σύνολο της και με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τον Τάισον, είχε διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα. Το πως και γιατί συνέβη αυτή η «εκτροπή», θα μπορούσε να αποδοθεί σε πολλούς λόγους. 

Ένας εκ των οποίων ασφαλώς και να δικαιολογήσει – μέχρις ενός σημείου βέβαια – την διαφορετική και μη αναμενόμενη «κοιλιά» και «οπισθοχώρηση», είναι η υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε την Τετάρτη στην «OPAP Arena», για να αποτραπεί μια ήττα και για να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας του εθνικού πρωταθλήματος. Αυτό ευλόγως συνάγεται από την απότομη και μαζική αγωνιστική πτώση. Το αν έγιναν και κάποια άλλα λάθη είτε από τους παίκτες είτε από τον κόουτς, αυτή τη στιγμή νομίζω δεν έχει σημασία. Ας τα βρουν και ας τα κουβεντιάσουν μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί από εδώ και πέρα εκείνο που ενδιαφέρει σε απόλυτο βαθμό, δεν είναι άλλο από το να επικεντρωθούν άπαντες στον «όλο οργανισμό», στην όσο γίνεται ιδανικότερη προετοιμασία της προσπάθειας, που μονόδρομα οδηγεί στη μαγική λέξη: «ΠΡΟΚΡΙΣΗ».

Το τι μπορεί και τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας από τη σκοπιά του, αφορά τον ίδιο. Είτε αυτός είναι ο κόουτς, είτε οι συμπαίκτες του, είτε οι διοικούντες, είτε και ο κόσμος του. Αν και για αυτόν τον τελευταίο, ποτέ δεν υπήρξαν αμφισβητήσεις και ερωτηματικά, για τον ρόλο που διαδραματίζει δεκαετίες ολόκληρες, όντας το βασικό προπύργιο και μεγάλο στήριγμα της ομάδας. Μπορεί όλα αυτά τα στερεότυπα και σχεδόν κοινότυπα που σας γράφω και τα χαρακτηρίζω απαραίτητα προαπαιτούμενα να ολοκληρωθεί μια τόσο μεγάλη και σημαντική προσπάθεια, κάποιοι να τα προσπερνούν ειρωνικά και αδιάφορα. Όμως έχει αποδειχθεί ότι είναι αναγκαία σε περιπτώσεις όπως αυτή, που αφορά την συγκεκριμένη σημαντική πρόκριση. Προετοιμασία λοιπόν στον μονόδρομο της αναζωπύρωσης ηθικού και κινήτρων. Ίσως να είναι το βασικότερο όλων.

Πάμε όμως και στην ελεεινή, ανήθικη και ιταμή συμπεριφορά που βρήκαν οι χιλιάδες των φίλων του ΠΑΟΚ (ανεξάρτητα αν είχαν ή δεν είχαν εισιτήρια) από τους Βέλγους. Από το ίδιο το κράτος (αστυνομία), όπως και τους υπεύθυνους της αντίπαλης ομάδας (Κλαμπ Μπριζ). Απίστευτες και τεκμηριωμένες καταγγελίες για ακατανόητες έως παρανοϊκές συμπεριφορές! Που και από ποιους; Στην καρδιά της Ευρώπης και από μια ομάδα που θέλει να λέγεται και να παρουσιάζεται σαν μεγάλο κλαμπ. Αντέδρασε άμεσα ο επίσημος ΠΑΟΚ, καταγγέλλοντας στην UEFA τα όσα διαδραματίστηκαν. Μην περιμένετε όμως καμία εξέλιξη γύρω από αυτή την καταγγελία. Για αυτό σας συνιστούμε να επικεντρωθείτε σε αυτό που προαναγγέλλουμε και πιστεύουμε και θα επιβεβαιωθεί: Στο ότι η κακή εμφάνιση ευτυχώς δεν έκλεισε τον δρόμο στον ΠΑΟΚ να βρεθεί φάτσα με αυτό που με τόση αγωνία και λαχτάρα περιμένουν οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του.

ΥΓ1: Ξεπέρασαν κάθε όριο. Εδώ ισχύει αυτό που λένε ότι δηλαδή βλέπουμε την ντροπή της ντροπής. Μάθατε πως τιμώρησε η Αθλητική Δικαιοσύνη τον επί μονίμου βάσεως υπότροπο αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού για την άσεμνη χειρονομία του με την ΑΕΚ; Με 15 ημέρες, ναι 24ωρα! Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε; Κι αυτή η τιμωρία ισχύει μόνο για τα αποδυτήρια και για τον αγωνιστικό χώρο. Στις κερκίδες ελεύθερος! Αθάνατη Ελλάδα!

ΥΓ2: Ο επίσημος ΠΑΟΚ ορθώς προέβη σε δηλώσεις για τα θέματα της διαιτησίας. Όμως ακόμη περιμένουμε κάποιος να απαντήσει και να πάρει θέση για όσα επικαλέστηκε ο Κούγιας και έχουν σχέση με ένα τεράστιο ηθικό θέμα που προέκυψε, από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ερυθρόλευκων περί πιθανής συμπόρευσης με την ομάδα του λιμανιού. Της οποίας όνειρο και μόνιμος στόχος είναι η εξαφάνιση του ΠΑΟΚ.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.