Η πρόκριση θέλει υπομονή απ’ όλους

Κώστας Πετρωτός17 Αυγούστου 2023

Πριν από μία εβδομάδα ο ΠΑΟΚ έφυγε αλώβητος από το «στάδιο Πόλιουντ, έχοντας και δόση τύχης και πέτυχε να παιχθεί η πρόκριση επί της Χάιντουκ στην Τούμπα. Στην έδρα του ο Δικέφαλος είναι φαβορί και θα πρέπει να υπολογίσουμε και κάτι ακόμη: ότι η ομάδα του Ιβάν Λέκο δεν μπορεί να ποντάρει στην ισχύ που είχε ένα εκτός έδρας γκολ μέχρι πριν λίγο καιρό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, αν ο μη γένοιτο, η ομάδα του Σπλιτ προηγηθεί, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει ένα βουνό να ανέβει, αφού και ένα σκορ 1-1 θα τον κρατά μέσα στον στόχο.

Προφανώς, όταν μιλάμε για γεμάτη Τούμπα με κόσμο που θα κοχλάζει στις κερκίδες, το ζητούμενο δεν είναι καμία ισοπαλία, αλλά η νίκη και μόνο η νίκη. Ωστόσο, η ανάλυση προηγουμένως έγινε για να αναδείξει τον χαρακτήρα του παιχνιδιού και, κυρίως, την διαχείριση που θα απαιτηθεί από όλους τους. Από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ως πρωταγωνιστές, αλλά και από τον ίδιο τον κόσμο που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε σενάριο και να είναι οπλισμένος με υπομονή.

Η δική του υποστήριξη σε σημεία που η ομάδα μπορεί να εκπέμπει άγχος γιατί ενδεχομένως το ματς δεν θα της πάει όπως το ήθελε, ίσως αποδειχθεί καταλυτική.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, προφανώς, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βάλει πίεση στην εστία του Λούτσιτς. Φάνηκε και από το ματς στο Σπλιτ ότι στα μετόπισθεν η Χάιντουκ δεν είναι κάτι εξαιρετικό, άρα, το τι θα πετύχει ο ΠΑΟΚ, θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα των παικτών του. Τσαπατσουλιές όπως του Νάρεϊ στο πρώτο παιχνίδι δεν χωρούν στην αποψινή αναμέτρηση. Επιπλέον, απαιτείται και εξουδετέρωση του Μάρκο Λιβάγια που είναι παίκτης που με μία ενέργεια μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να συμβεί αυτό είναι ο ΠΑΟΚ να μπλοκάρει την τροφοδότησή του.

Τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι όλοι περιμένουν και τις ουσιαστικές βοήθειες από τον Σαμάτα και τον Οζντόεφ. Ο πρώτος έδειξε έτοιμος να μπει από την αρχή και ο Ρώσος ότι μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο απόψε, ακόμη και ερχόμενος από τον πάγκο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.