Η πρόκριση από χθες με συνοπτικές διαδικασίες

Δημήτρης Μπούζας18 Ιανουαρίου 2024

Δεν δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ να διασφαλίσει το πέρασμα του στην επόμενη φάση του κυπέλου, παίζοντας απλά και σοβαρά και έχοντας απέναντι του έναν αντίπαλο, που δεν επιχείρησε σε κανένα σημείο του αγώνα να στήσει ένα πούλμαν, προκειμένου να πάρει ότι ήταν δυνατόν από αυτήν την άνιση – όπως ήταν και όπως αποδείχθηκε – μάχη. Ασφαλώς οι γηπεδούχοι έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε τι άλλο στο μυαλό τους, πως θα σιγουρέψουν την παραμονή τους στην κατηγορία. 

Αυτό το τελευταίο δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν αντιστάθηκαν και ότι πέταξαν λευκή πετσέτα από νωρίς, παρά το γεγονός της εντυπωσιακής αποτελεσματικότητας που παρουσίασε και χθες η ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος κόουτς «είδε» ότι ήθελε να δει, χρησιμοποιώντας και επαναδραστηριοποιώντας ακόμη και παίκτες που ήταν υπ΄ ατμόν. Όπως η περίπτωση με τον Νάσμπεργκ. Οι κινήσεις και οι προθέσεις του Ραζβάν χθες, δεν διαφέρουν από ένα τεστ ετοιμότητας, αλλά και χρησιμότητας. 

Σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένος από όσα διαπίστωσε, διατηρώντας ωστόσο και κάποιες επιφυλάξεις για μερικές (έστω και λίγες) αδυναμίες που εμφανίστηκαν. Στο χθεσινό rotation έγιναν και «δοκιμές» με… «δίδυμα» που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Η γενική εικόνα συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών, αυτή τη φορά δεν προκάλεσε την παραμικρή σύγχυση και αλλοίωση προθέσεων και διαπιστώσεων, τόσο του κόουτς όσο και του κόσμου που στήθηκε στην τηλεόραση για να δει το παιχνίδι. 

Εύκολη βραδιά για τους φιλοξενούμενους, η οποία τους απαλλάσσει από τις όποιες έγνοιες μπορεί να υπήρχαν για το δεύτερο παιχνίδι. Κι αυτό, γιατί τους παρέχει την ευκαιρία αλλά και το δικαίωμα να επικεντρωθούν στις υπόλοιπες σοβαρές υποχρεώσεις τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή αφορούν αποκλειστικά την υπεράσπιση των κεκτημένων στην μάχη του πρωταθλήματος.

Επιεδή δεν υπάρχει λόγος μετά από αυτή την τόσο άνετη επικράτηση να αναφερθούμε σε τακτικές ή ακόμη και στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, θα περιοριστούμε στην ατομική απόδοση, ξεκινώντας από τον Ζίβκοβιτς και το χοντρό λάθος που έκανε στο ξεκίνημα του αγώνα. Πιστεύουμε πως είναι καιρός ο κόουτς να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη αδυναμία που παρατηρείται, όταν επιχειρείται να βγει η μπάλα από την περιοχή και να ξεκινήσει από τον τερματοφύλακα μια επιθετική ενέργεια. Και οι δυο τερματοφύλακες δυστυχώς δυσκολεύονται. Ιδιαίτερα ο κίνδυνος προκύπτει από έναν περίεργο «διαλογισμό» (συσκεπτόμενοι με τον εαυτό τους). Ο οποίος έχει σαν συνέπεια οι αντίπαλοι να εκμεταλλεύονται τον χρόνο, την ευκαιρία και την άνεση να πιέσουν ψηλά και σε πολλές των περιπτώσεων να κλέβουν μπάλες και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. 

Ο Ζίβκοβιτς εξισορρόπησε την απόδοση του με δύο σοβαρές επεμβάσεις στη συνέχεια. Καλός ο Σάστρε, το ίδιο και ο Ράφα Σοάρες. Ο Μιχαηλίδης «λίρα 100». Ο επανεμφανιζόμενος Νάσμπεργκ έβγαλε το μεροκάματο με ένα εύκολο γκολ. Εξαιρετική εμφάνιση από Τσιγγάρα, στο ίδιο περίπου επίπεδο και ο Σβαμπ. Δεν του βγήκαν όπως το ήθελε και όπως το επεδίωξε οι εμπνεύσεις του, του Κωνσταντέλια. Ο Μάρκος Αντόνιο αθόρυβος, απλός και μεστός. Ο συμπαθής Μπράντον Τόμας θαρρείς και έχει αλλεργία στις φάσεις που τον φέρνουν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Το ίδιο έπαθε και χθες στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει. Ορεξάτος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όπως και ο Τάισον. Συμπερασματικά και εν ολίγοις, η χθεσινή βραδιά κύλησε ήρεμα και όλα κινήθηκαν και κατέληξαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αξίζει να τονιστεί πως μετά και από την γενναία πρόκριση του Άρη, η Θεσσαλονίκη προβάλλει αξιώσεις στο θεσμό, με δύο υποψήφιες ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.