Η προκήρυξη στα πρωταθλήματα των μικτών Κ14 και Κ16

Χρήστος Λιάπης16 Οκτωβρίου 2024

Βγήκε η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα των μικτών των ΕΠΣ Κ14 και Κ16

Αναλυτικά οι όμιλοι

Κ16

1ος: ΟΜΙΛΟΣ: ΔΡΑΜΑΣ – ΕΒΡΟΥ – ΘΡΑΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΣΕΡΡΩΝ

2ος: ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3ος: ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΤΑΣ

4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ

5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ – ΗΛΕΙΑΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΑΧΑΪΑΣ

6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΦΩΚΙΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

9ος ΟΜΙΛΟΣ: ΣΑΜΟΥ – ΧΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ

10ος ΟΜΙΛΟΣ: ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΑΝΙΩΝ

Οι αγώνες 1 ης Φάσης, για όλους τους Ομίλους, θα διεξαχθούν με την μορφή μονών αγώνων (η κάθε ομάδα παίζει με τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου μόνον έναν αγώνα) και γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Στην 2η Φάση προκρίνονται οι 10 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι 6 καλύτερες δεύτερες ομάδες που συμμετείχαν στους Ομίλους από 1 έως και 9 (εξαιρείται ο Όμιλος 10 από τον οποίο δεν αναδεικνύεται δεύτερη καλύτερη υποψήφια ομάδα).

Κατά τον υπολογισμό των βαθμών που θα αναδείξουν τις 6 καλύτερες δεύτερες Ομάδες 1ης Φάσης, από τις δεύτερες Ομάδες των Ομίλων 1,2,3 και 4, αφαιρούνται οι βαθμοί που απόκτησαν στους αγώνες τους με την τελευταία στη βαθμολογία Ομάδα του Ομίλου – (η αφαίρεση των βαθμών γίνεται μόνο για λόγους ισότητας αγώνων για την ανάδειξη των 6 καλύτερων δεύτερων Ομάδων και δεν επηρεάζει τη βαθμολογία της Ομάδας στον Όμιλο).

Ειδικά για τον Όμιλο 9, οι αγώνες 1ης Φάσης θα διεξαχθούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο παρόν, με την ΕΠΟ να έχει το δικαίωμα να διεξάγει τους αγώνες του Ομίλου με μορφή Τουρνουά, σε επιλεγμένο τόπο, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

2η Φάση

Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η Φάση θα χωριστούν σε group με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (νοκ αουτ). Στα ζευγάρια που θα προκύψουν από την Κλήρωση ισχύουν τα παρακάτω: 1. Αν κληρωθεί πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης να αγωνιστεί με 2η Καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης, γηπεδούχος υποχρεωτικά θα είναι η Πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης. 2. Αν σε ένα ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο πρώτες καλύτερες Ομάδες 1ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης. 3. Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο δεύτερες καλύτερες Ομάδες 1ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης.

3η Φάση (Προημιτελικοί, 8 Ομάδες) Οι Ομάδες θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο group και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι οκτώ (8) ομάδες που προέκυψαν από την 2η Φάση θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες (νοκ αουτ) με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι.

4η φάση (Ημιτελικοί, 4 Ομάδες) Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από την 3η Φάση, θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο.

5η φάση (Τελικός - Μικρός Τελικός) Οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα ως εξής: Οι νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό. Οι ηττημένες ομάδες της 4ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό

Ποδοσφαιριστές

Στο Πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κ16 λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ομάδες Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. 10.1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ. 10.2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε., είτε στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση, ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ποδοσφαιριστών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τμήματα υποδομών των ΠΑΕ και των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε. σε έναν αγώνα, είναι έως πέντε (05) το ανώτερο, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετοχή σε Ομάδες Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα υποδομών Π.Α.Ε. της αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025. Στο Πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κ-16, συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν τα έτη 2009 και 2010.

Κ14

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Κ-14 περιόδου 2024/2025 στην 1η Φάση θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΔΡΑΜΑΣ – ΕΒΡΟΥ – ΘΡΑΚΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΣΕΡΡΩΝ

2ος: ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΡΤΑΣ

4ος: ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ

5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ – ΗΛΕΙΑΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΑΧΑΪΑΣ

6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΦΩΚΙΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

8ος: ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

9ος: ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΜΟΥ – ΧΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ

10ος ΟΜΙΛΟΣ: ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΑΝΙΩΝ

Οι αγώνες 1 ης Φάσης, για όλους τους Ομίλους, θα διεξαχθούν με την μορφή μονών αγώνων (η κάθε ομάδα παίζει με τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου μόνον έναν αγώνα) και γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Ειδικά για τον Όμιλο 9, οι αγώνες 1ης Φάσης θα διεξαχθούν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο παρόν, με την ΕΠΟ να έχει το δικαίωμα να διεξάγει τους αγώνες του Ομίλου με μορφή Τουρνουά, σε επιλεγμένο τόπο, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

2η Φάση Στην 2η Φάση, οι ΕΠΣ που απαρτίζουν τον κάθε Όμιλο της πρώτης Φάσης, θα ενοποιηθούν για να συγκροτήσουν Ομάδες – Περιφέρειες ως ακολούθως:

ΕΠΣ 1ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 1η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 2ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 2η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 3ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 3η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 4ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 4 η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 5ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 5η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 6ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 6η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 7ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 7η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 8ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 8η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 9ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 9η Ομάδα – Περιφέρεια

ΕΠΣ 10ου Ομίλου: Ενοποιούνται και συγκροτούν την 10η Ομάδα – Περιφέρεια

Ο προπονητής της ΕΠΣ που αναδείχθηκε πρώτη σε βαθμούς στον Όμιλό της στους αγώνες της 1ης Φάσης, θα είναι προπονητής της αντίστοιχης Περιφέρειας, με βοηθό του τον προπονητή της ΕΠΣ που αναδείχθηκε δεύτερη σε βαθμούς στον ίδιο Όμιλο. Οι δύο συγκεκριμένοι προπονητές θα είναι αρμόδιοι για την επιλογή των 25 ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν την Ομάδα – Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές.

Κατά την 2 η Φάση θα συγκροτηθούν 5 Camp (διάρκειας τριών ημερών με διανυκτέρευση) στα οποία θα διεξαχθούν δύο αγώνες 90 λεπτών προπονητικού χαρακτήρα ως ακολούθως:

Πρώτο Camp: 1η Περιφέρεια – 2 η Περιφέρεια

Δεύτερο Camp: 3η Περιφέρεια – 4 η Περιφέρεια

Τρίτο Camp: 5 η Περιφέρεια – 6 η Περιφέρεια

Τέταρτο Camp: 7η Περιφέρεια – 8 η Περιφέρεια

Πέμπτο Camp: 9η Περιφέρεια – 10η Περιφέρεια

3η Φάση Στην Τρίτη Φάση, οι Περιφέρειες της Δεύτερης Φάσης θα ενοποιηθούν για να συγκροτήσουν τέσσερις Ζώνες ως ακολούθως:

Βόρεια Ζώνη (1η ,2η και 3η Περιφέρεια)

Κεντρική Ζώνη (4η , 5η , και 6η Περιφέρεια)

Νότια Ζώνη (7η και 8η Περιφέρεια)

Ζώνη Νήσων (9η και 10η Περιφέρεια)

Κατά την 3η Φάση θα συγκροτηθούν 4 Camp στα οποία θα διεξαχθούν προπονήσεις διάρκειας πέντε ημερών με διανυκτέρευση. Το κάθε Camp θα φιλοξενεί από μία ζώνη η οποία θα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές. Η επιλογή των ποδοσφαιριστών θα γίνεται από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές που θα είναι και οι Προπονητές της κάθε ζώνης.

4η φάση Στην Τέταρτη Φάση, οι Ζώνες της 3ης Φάσης θα ενοποιηθούν σε Ομάδες Προεπιλογής Βορρά και Νότου ως ακολούθως:

Ομάδα Προεπιλογής Βορρά ( Βόρεια και Κεντρική Ζώνη)

Ομάδα Προεπιλογής Νότου (Νότια Ζώνη και Ζώνη Νήσων)

Κατά την 4η Φάση θα συγκροτηθούν 2 Camp στα οποία θα διεξαχθούν προπονήσεις διάρκειας πέντε ημερών με διανυκτέρευση. Το κάθε Camp θα φιλοξενεί από μία Ομάδα Προεπιλογής η οποία θα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές. Η επιλογή των ποδοσφαιριστών θα γίνεται από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές που θα είναι και οι Προπονητές των Ομάδων Προεπιλογής Βορρά και Νότου.

Οι ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τα camp της 2ης, 3ης και 4ης φάσης του Πρωταθλήματος Κ14, θα ορίζονται μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων και επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 10: Ποδοσφαιριστές

Στο Πρωτάθλημα Κ14 λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ομάδες Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. 10.1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ.. 10.2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε., είτε στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση, ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ποδοσφαιριστών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τμήματα υποδομών των ΠΑΕ και των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε. σε έναν αγώνα, είναι έως πέντε (05) το ανώτερο, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετοχή σε Ομάδες Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα υποδομών Π.Α.Ε. της αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025.

Στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14, συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2011 και εντεύθεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.