Η πολυτέλεια του να έχεις... «killers»

Γιώργος Ζαΐρης21 Ιανουαρίου 2024

Αν κάποιος δεν είχε εικόνα από το ματς στο Πανθεσσαλικό και στεκόταν απλά στο εντυπωσιακό 1-5 θα σκεφτόταν πως ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ. 

Η αλήθεια είναι όμως πως στο πρώτο μέρος χρειάστηκε το ένστικτο του "φονιά" από τον Ντεσπόντοφ αρχικά και τον Μουργκ στη συνέχεια για να "σκοτώσει" τον αξιόμαχο ΝΠΣ και να πάρει το σαφέστατο προβάδισμα για την νίκη που εξελίχθηκε σε θρίαμβο.

Η πολυτέλεια για αυτή την ομάδα του Λουτσέσκου είναι πως έχει μια πληθώρα ποδοσφαιριστών που μπορούν τη μισή ευκαιρία να την κάνουν γκολ. Βρέθηκε για πρώτη φορά σε θέση βολής ο Ντεσπόντοφ και σκόραρε. Βρήκε τη μπάλα μπροστά του ο Μουργκ, σκόραρε, έκανε το 0-2 και εκεί κάπου τέλειωσε το ματς. Εκεί υπήρξε η μεγάλη διαφορά που δίνει στον ΠΑΟΚ ακόμη και χωρίς να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι, να παίρνει νίκες. Θυμίζω πως στο ίδιο γήπεδο ο Ολυμπιακός είχε αφήσει βαθμούς. Στην Κηφισιά όπου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει παρέλαση με 6-0, η ΑΕΚ δεν είχε κερδίσει. Αυτά τα ματς, αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ φέτος σε αυτό το κομμάτι ξεχωρίζει.

Κρατώ την... επιστροφή του Τάισον που και γκολ έβαλε και ασίστ μοίρασε. Τον χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στα ματς που ακολουθούν και θα κρίνουν πολλά στη μάχη του Πρωταθλήματος. Κρατώ και το γκολ του Τζίμα όχι γιατί είναι το πουλέν των οπαδών αλλά επειδή το παιδί δείχνει πως και πρέπει και... πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

Κλείνω με τα μεταγραφικά. Εκανα την ερώτηση στον Λουτσέσκου για το πόσο κοντά είναι ο ΠΑΟΚ στην απόκτηση ποδοσφαιριστή. Γιατί αυτό ρωτά ο κόσμος. Που ναι, είναι ενθουσιασμένος με την πρωτιά αλλά από την άλλη γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει πάνοπλος στην τελική ευθεία. Για παράδειγμα χθες, έτρεμαν όλοι μην δεν σηκωθεί από το χόρτο ο Σάστρε σε ένα από τα πολλά φάουλ που του έγιναν. Ο Λουτσέσκου είπε πως δουλεύονται κάποιες μεταγραφές, περιμένουμε...

Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφει το ενδιαφέρον του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Εχοντας κάνει μια καλή διαχείριση δυνάμεων στο Πανθεσσαλικό και με τον πιο επιδραστικό του παίκτη, τον Κωνσταντέλια εκτός. Μπορεί η επόμενη Κυριακή να δείχνει πως αργεί αλλά είναι πολύτιμο αυτό το διάστημα ώστε ο ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.