Η ποιότητα που μένει στα… χαρτιά και ο Αρης που δίνει δικαιώματα

Βασίλης Μάστορας16 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν φαλτσοσφυρίγματα, ώστε να κρυφτεί πίσω απ’ αυτά ο Αρης και να αποπροσανατολίσει για την ήττα από τον ΟΦΗ. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, απέφυγε τα λάθη, σφύριξε ό,τι είδε μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις οι οποίες να επηρέασαν την εξέλιξη του σκορ. Ο ΟΦΗ νίκησε, όχι γιατί ήταν καλύτερος, αλλά ήταν περισσότερο αποτελεσματικός. 

Πέτυχε τρία γκολ εκ των οποίων τα δύο ήταν εξαιρετικά σε εκτέλεση κι ένα με πέναλτι. Ο Αρης αντιστοίχως σκόραρε δύο φορές από την άσπρη βούλα. Παρότι όλα τα στατιστικά ήταν με το μέρος του. Είχε 65% κατοχή της μπάλας, 15 ευκαιρίες για γκολ, έναντι 10 του ΟΦΗ, 6 τελικές είχαν κατάληξη την εστία, πραγματοποίησε 107 επιθέσεις, έναντι 66 του ΟΦΗ και οι 62 ήταν επικίνδυνες. 

Οι αριθμοί όμως δε λένε όλη την αλήθεια. Ο Αρης ό,τι έκανε μεσοεπιθετικά το έκανε άναρχα και στηριζόμενος στο ατομικό ταλέντο κάποιων ποδοσφαιριστών. Απ’ ότι φάνηκε όμως αυτά δεν ήταν αρκετά ώστε να γλιτώσει την ήττα. Το σημαντικότερο; Ηταν κακός στο α’ ημίχρονο, όπως και στους τρεις προηγούμενους αγώνες. Απέναντι σ’ έναν ΟΦΗ ο οποίος δεν είχε κάτι το ξεχωριστό, ο Αρης στα πρώτα 45 λεπτά, δεν είχε πλάνο ανάπτυξης, ήταν νευρικός και άναρχος. 

Το σημαντικότερο είχε μεγάλα προβλήματα μεσοαμυντικά, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ στο τρανζίσιον να βρίσκει πολλούς χώρους και να γίνεται επικίνδυνος. Ο Μοντόγια ήταν η μεγάλη «πληγή» του χθεσινού Αρη και μη έχοντας βοήθειες από τον Ντιαντί το κακό μεγάλωνε. Η δεξιά πλευρά των «κίτρινων» ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας και ο ΟΦΗ δεν άργησε να το καταλάβει. Εκανε τις περισσότερες επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά με τον Νους να αποτελεί μόνιμη απειλή. 

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε και έχασε ευκαιρίες. Τι έκανε ο Αρης στο ίδιο διάστημα; Είχε ένα δοκάρι και ελάχιστες σοβαρές τελικές. Ήταν ομάδα που έδειχνε να έχει σύγχυση ρόλων, που έκανε αβίαστα λάθη και είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη. Οι «κίτρινοι» βελτίωσαν κάποια πράγματα στο β’ ημίχρονο. Έδειξαν να έχουν καθαρότερο μυαλό, έβαλαν την μπάλα κάτω και την κυκλοφόρησαν με ταχύτητα και είχαν καλύτερη εικόνα τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. 

Δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Αντίθετα ο ΟΦΗ, κόντρα στη ροή του αγώνα, πέτυχε δύο γκολ εκμεταλλευόμενος την αμυντική αρρυθμία του Αρη. Με δύο γκολ πίσω κι ενώ είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του αγώνα, ήταν δύσκολο οι «κίτρινοι» να πετύχουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά που πέτυχαν. Το πάλεψαν βέβαια μέχρι το τελευταίο λεπτό, έφτασαν μέχρι τη… βρύση, αλλά νερό δεν ήπιαν. 

Το συμπέρασμα που βγήκε από τα 90 λεπτά του αγώνα της Κρήτης, είναι ότι ο Μάντζιος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κεφαλαιοποιήσει το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα. Ταλέντο το οποίο είναι ορατό, αλλά δεν αρκεί για να πετύχει πράγματα η ομάδα μέσα στο γήπεδο, αν δεν υπάρξει πλάνο. Ο Αρης έχασε από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερη του, κι αυτό είναι που προβληματίζει. Κι όπως δήλωσε και ο Μανού Γκαρθία «η ποιότητα θα πρέπει να φανεί στο χορτάρι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.