Η πιο σημαντική εβδομάδα για τον νέο Αρη, πού θα ρίξει το βάρος ο Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης03 Σεπτεμβρίου 2024

Σε διαδικασία μίνι προετοιμασίας μπήκε από σήμερα και μέχρι την επανέναρξη του Πρωταθλήματος ο Αρης (14-15/9), διάστημα το οποίο ο Άκης Μάντζιος θα επιδιώξει να αξιοποιήσει στο έπακρο για να δουλέψει περαιτέρω και χωρίς την πίεση αγωνιστικών υποχρεώσεων με την ομάδα του.

Ουσιαστικά αυτό το διάστημα, με τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων, είναι το πρώτο «γεμάτο» στο οποίο ο προπονητής του Αρη θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με όλο το ρόστερ, κυρίως με τα μεταγραφικά αποκτήματα που δεν είχε στη διάθεσή του στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Από σήμερα ξεκινάει για τους Κιτρινόμαυρους ένα πρόγραμμα διαφορετικό και πιο στοχευμένο που στόχο έχει το μοντάρισμα της ομάδας, την ενσωμάτωση νέων παικτών και όσων προστέθηκαν με καθυστέρηση. Για παράδειγμα, στη συνομοταξία αυτή ανήκουν παίκτες όπως οι Σιφουέντες, Φρίντεκ, Μόντσου, Μάγιο που είναι φανερό ότι χρειάζονται χρόνο, αφομοίωση και προσαρμογή σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Αρης είναι προφανές ότι ως ομάδα θέλει ακόμη τον χρόνο της κι αυτό το διάστημα μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά προς την βελτίωση της εικόνας της.

Ο πρώτες τρεις αγωνιστικές είναι ένα καλό δείγμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τον προπονητή και ο Μάντζιος έχει κρατήσει αγωνιστικά ζητήματα στα οποία θα εστιάσει παραπάνω τις επόμενες ημέρες, τόσο σε φάση άμυνας με τον περιορισμό των λαθών που κόστισαν όσο και σε αυτή της επίθεσης και ειδικά στον τρόπο που χρειάζεται ο Αρης για να μπορεί να ξεκλειδώσει πιο εύκολα, κυρίως ορθολογικά, τα παιχνίδια απέναντι σε πιο κλειστές αμυνες.

Το διάστημα της διακοπής μπορεί να μην είναι μεγάλο αλλά οι μέρες που ακολουθούν προσφέρουν την ευκαιρία να γίνουν βελτιώσεις προκειμένου με την επανέναρξη ο Αρης να εμφανίσει σημάδια βελτίωσης στον τρόπο λειτουργίας του ως σύνολο εντός του γηπέδου.

Οι απαιτήσεις άλλωστε μετά τη διακοπή αυξάνονται καθώς ακολουθεί μια δυνατή και δύσκολη τετράδα αγώνων με ΟΦΗ (εκτός), Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ (εκτός) και Λαμία στην οποία θα δοκιμαστεί ο νέος Αρης και ασφαλώς θα μετρήσει και η δουλειά που θα γίνει από τον Άκη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.