Άρης: Η περίπτωση Σαμπαλί και τα δεδομένα

Γιώργος Στράντζαλης26 Ιουνίου 2024

Το κανάλι της Μπέτις προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Αρης, που έχει ρίξει δίχτυα στην ισπανική αγορά για την αναζήτηση ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν το νέο ρόστερ. Σε αυτό το πλαίσιο, το προηγούμενο διάστημα προτάθηκε ο Γιουσούφ Σαμπαλί, ο οποίος ανήκει στην ομάδα της Ανδαλουσίας και παρότι έχει συμβόλαιο δεν είναι στα βασικά πλάνα του Πλεγκρίνι για την επόμενη χρονιά.

Μια εξαιρετική και ταυτόχρονα δύσκολη περίπτωση για το δεξί άκρο της άμυνας καθώς πρόκειται για διεθνή Σενεγαλέζο (με γαλλικό διαβατήριο) και μεγάλη θητεία στο Σαμπιονά. Εμπόδιο στην προσπάθεια του Αρη αποτελεί τόσο το βαρύ συμβόλαιο που έχει, όσο και η διστακτικότητα του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Ανασταλτικός παράγοντας στις σκέψεις του Αρη αποτελεί και το γεγονός ότι ο Σαμπαλί την περσινή χρονιά ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς που τον κράτησαν έξω από τον Σεπτέμβριο ως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο 31χρονος δεξιός μπακ βρίσκεται στην Μπέτις από το 2021 και αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπορντό. Με τους Πράσινους της Ανδαλουσίας έκανε 57 παιχνίδια με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε έκανε μόλις 12 συμμετοχές. Ο Σαμπαλί γεννήθηκε στη Γαλλία από Σενεγαλέζους γονείς τον Μάρτιο του 1993 και εντάχθηκε τα τμήματα υποδομής της Παρί και ως το καλοκαίρι του 2013 αγωνιζόταν στους ερασιτέχνες της Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε άρχισε ο κύκλος των δανεισμών του. Αρχικά για μια διετία στην Εβιάν στη Ligue 1 με την οποία έκανε 71 παιχνίδια.

Ακολούθησε τη σεζόν 2015-16 ο δανεισμός του στη Ναντ (30 συμμ- 2 γκολ) και την επόμενη στη Μπορντό που δαπανησε 4εκ ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να τον κάνει δικό της. Στη γαλλική ομάδα έμεινε συνολικά πέντε σεζόν, ως το καλοκαίρι του 2021 και μέτρησε 150 συμμετοχές με ένα γκολ και 17 ασιστ. Η περίπτωση του πέρασε από το Κιτρινόμαυρο ραντάρ, αλλά για την ώρα φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσει. Εξάλλου, η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν θα πουληθεί ή όχι ο Μόουζες Οντουμπάτζο. Μέχρι τότε, στον Αρη οι μεταγραφικές προτεραιότητες είναι άλλες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.