Η «παγίδα» που πρέπει να αποφύγει ο Άρης στο ντέρμπι

Βασίλης Μάστορας21 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άρης δοκιμάστηκε στις τέσσερεις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League, απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες του Πρωταθλήματος. Το συμπέρασμα απ’ όλα όσα έδειξε στο χορτάρι άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα. Πάντα με το… ελαφρυντικό της αργοπορημένης συμπλήρωσης του ρόστερ. 

Άλλωστε εκτός βηματισμού τις πρώτες αγωνιστικές ήταν πολλές ομάδες, τόσο στο εγχώριο Πρωτάθλημα όσο και σε πολλά ευρωπαϊκά. Ο Άρης πάντως σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές δεν έβγαλε στο χορτάρι την ποιότητα που έχει το ρόστερ του.

 Ποιότητα για την οποία μίλησαν πολλοί από τους αντιπάλους του τις προηγούμενες ημέρες. Το παραδέχτηκε και ο Μανού Γκαρθία. Αυτή η υπόθεση όμως είναι καθαρά θέμα του γκρουπ προκειμένου να βρει τι ακριβώς φταίει. Βασικά είναι υπόθεση του Μάντζιου, ο οποίος μιλάει με τα μέλη του γκρουπ και διαπιστώνει την αγωνιστική τους ετοιμότητα σε κάθε προπόνηση. Η μπάλα είναι πλέον στο…. γήπεδο του και κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσει δημοσίως γιατί η ομάδα δεν κάνει βήματα προόδου. Αυτό που περίμεναν οι φίλοι του Άρη μετά τη διακοπή, αλλά δεν το είδαν στο Ηράκλειο. Αντί για πρόοδο μάλιστα η ομάδα έδειξε ότι έκανε αγωνιστικά βήματα προς τα πίσω.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ένας άλλος αγώνας. Διαφορετικού ενδιαφέροντος και ποικιλόμορφης αξίας.

 Η λογική λέει ότι σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν πρόσθετο κίνητρο για να καταθέσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ό,τι καλύτερο διαθέτουν. Είναι το μέγεθος του αντιπάλου και το μεγάλο ενδιαφέρον από χιλιάδες κόσμου που πάντα εξιτάρουν τους ποδοσφαιριστές. Άρα είναι μία πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του Άρη να καταθέσουν στο χορτάρι όλη την ποιότητα του ταλέντου τους. Υπάρχουν όμως και δυσκολίες.

 Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πληρέστατο ρόστερ και υποψήφια για την κατάκτηση του τίτλου. Όλα αυτά όμως στην πράξη μπορεί να αποδειχτούν λίγα για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Σ’ αυτό ρόλο σαφώς και θα παίξουν και οι ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι θα πρέπει να διακριθούν για το αγωνιστικό τους πάθος και την προσήλωση στον στόχο σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Το κυριότερο; Χωρίς στο μυαλό τους να τριγυρνάει το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, αλλά κυρίως όλα όσα ακούστηκαν για την αλλαγή του διαιτητή. Το τελευταίο είναι σημαντικότερο.

 Μία πιθανή εμμονή στον Παϊρέτο θα τους αποπροσανατολίσει από τον στόχο και θα εξελιχθεί σε παγίδα. Ίσως ενδομύχως να αποτελέσει κι ένα… «μαξιλαράκι» σ’ ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα. Ο σημερινός αγώνας σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με τους προηγούμενους. Ούτε βεβαίως και η απόδοση του Άρη θα πρέπει να έχει σχέση με όλα όσα έδειξε στους τέσσερεις πρώτους αγώνες. Λογικά θα το καταφέρει. Άλλωστε είπαμε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές το ταλέντο τους στο χορτάρι. Κι αν το καταφέρουν όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.