Η Opta «βλέπει» την Ελλάδα στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2023

Η Opta προβλέπει πως η χώρα μας θα έχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή και θα τερματίσει στη 14η  θέση στο ranking της UEFA.

To φοβερό ξεκίνημα των περισσότερων ελληνικών ομάδων σε UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League έχει φέρει ελπίδες σε όλους. Κοινός στόχος τον ομάδων της χώρας μας είναι να ανέβει η Ελλάδα από την 19η θέση στην οποία βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα της UEFA.

Βέβαια η αισιοδοξία για την επίτευξη αυτού του στόχου υπάρχει και εκτός συνόρων. Με την Ελλάδα να κοιτά την πολυπόθητη 15η θέση, η Opta προβλέπει πως μπορεί να φτάσει ακόμη και στην 14η θέση ranking της UEFA.

Η δημοφιλής εταιρία στατιστικών δημοσίευσε την δική της πρόβλεψη για την θέση τερματισμού των χωρών-μελών της UEFA. H Opta βάσισε τα “λεγόμενα” της στην μέχρι τώρα πορεία των ομάδων και στην βαθμολογική τους κατάταξη στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μάλιστα η εταιρία δίνει πιο πολλές πιθανότητες η Ελλάδα να τερματίσει στην 14η θέση με 24,6%, έναντι του 19,7% της 15ης θέσης. Για την 10άδα φυσικά οι πιθανότητες μειώνονται στο 2,2%, ενώ η 16η θέση συγκεντρώνει το ποσοστό του 13,6%.

Οι κύριοι αντίπαλοι της χώρας μας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα είναι οι Ισραήλ, Νορβηγία, Σερβία και Δανία, με την Τσεχία να μοιάζει σίγουρο πως θα τερματίσει πιο ψηλά .

Σε περίπτωση που η Ελλάδα σκαρφαλώσει τουλάχιστον στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA, θα εξασφαλίσει ένα πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την σεζόν 2025-2026.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.