Η Ντόρτμουντ υπογράφει νέα συμφωνία χορηγίας με γερμανική αμυντική εταιρεία όπλων

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα, Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε μια πολυετή συμφωνία χορηγίας με τον κατασκευαστή όπλων Rheinmetall που «επιτρέπει στον μεγαλύτερο κατασκευαστή πυρομαχικών της Ευρώπης να εμφανίζει το λογότυπό του σε διαφημιστικούς πίνακες σταδίων και στο παρασκήνιο σε συνεντεύξεις τύπου,  και όχι στις φανέλες των παικτών».

 Η χορηγία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια γερμανική αμυντική εταιρεία χρηματοδοτεί μια ομάδα της Bundesliga, «υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη οικονομική και πολιτιστική επιρροή της βιομηχανίας όπλων σε μια χώρα που έχει αποφύγει κάθε σχέση με τον πόλεμο λόγω της ιστορίας της ως επιτιθέμενος στον 20ό αιώνα.

«Η ασφάλεια και η άμυνα είναι θεμελιώδεις λίθοι της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε. «Ειδικά σήμερα, που βλέπουμε καθημερινά πώς πρέπει να υπερασπιστείς την ελευθερία στην Ευρώπη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Αρμίν Πάπεργκερ, δήλωσε ότι η εταιρεία «μοιράζεται παρόμοιες συμπεριφορές, φιλοδοξίες και καταγωγή» με το κλαμπ.

Η επίσημη ομάδα φιλάθλων της Ντόρτμουντ διευκρίνισε ότι ενώ είχε διάλογο με τον σύλλογο πριν από την ανακοίνωση, είχε εκφράσει τις ανησυχίες και την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συμφωνία  και αρνήθηκε τις προτάσεις ότι είχε διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα.  

Η Μόνα Νέουμπαουρ, η υπουργός Οικονομίας για την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου εδρεύει η Ντόρτμουντ, δήλωσε: «Από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμό του εναντίον του λαού της Ουκρανίας, έχει καταστεί σαφές: χρειαζόμαστε εταιρείες όπως η Rheinmetall για να μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Για να προσθέσει: «Αλλά η βιομηχανία όπλων δεν μοιάζει με καμία άλλη και μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί της Ντόρτμουντ έχουν ανάμεικτα συναισθήματα».

Για το 2023 η Ντόρτμουντ κατέγραψε έσοδα 420 εκατομμυρίων ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο ποσό στη Γερμανία (πίσω από την Μπάγερν Μονάχου) και το 12ο υψηλότερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τώρα, στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρώτο από το 1997, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο Γουέμπλεϊ, το Σάββατο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.