Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι επένδυση για το μέλλον

Αρις Νικολάκης05 Οκτωβρίου 2023

Μας δικαίωσε – που λέει ο λόγος - ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ποιο rotation;», αναρωτήθηκε. «Ένα ρόστερ έχουμε. Από αυτό επιλέγονται οι καταλληλότεροι για κάθε αγώνα». Με άλλα λόγια; Δεν έχει σημασία ποιοι παίζουν. Σημασία έχει πως παίζουν!

Το αυτό ισχύει κι απόψε. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…

Αυτό όμως, δε σημαίνει πως ο Ρουμάνος προπονητής είναι αλάθητος στις επιλογές του. Όλα κι όλα. Στον αγώνα της περασμένης Κυριακής επί παραδείγματι, αυτές – οι επιλογές του – οδηγούσαν τον ΠΑΟΚ σε διάλυση. Το παραδέχθηκε ευθαρσώς (και μπράβο του…) ο ίδιος. Υπάρχει φυσικά, αιτία για την αποτυχία των επιλογών του.. Η εικόνα των παικτών στις προπονήσεις. Ουδόλως αυτή εγγυάται την αντίστοιχη εικόνα τους στους αγώνες.

Το θέμα πάντως, δεν είναι ο προπονητής. Το θέμα είναι οι παίκτες. Ο προπονητής τους βοηθά επιλέγοντας τους, να διακριθούν. Δε βοηθούν τον προπονητή τους , όταν δεν διακρίνονται. Το ένα χέρι πρέπει να νίβει τ’ άλλο. Και τα δυο (προπονητών και παικτών το πρόσωπο (την ομάδα)…

Κι είναι ευτυχία για τον ΠΑΟΚ, εφέτος το ευρύτερων – σχετικά με πέρυσι – διαστάσεων ρόστερ του. Για να είμαστε κι ακριβείς κι αληθείς βέβαια… Θα είναι ευτυχία όταν, εάν κι εφ’ όσον οι μεταγραφές του καλοκαιριού παράγουν…ζουμί! Μέχρι τώρα στύβονται και παράγουν οι παλιοί, χρονολογικά. Οι νέοι; Δεν έχουν προσφέρει ακόμη… ζουμί σύμφωνα με το «περιεχόμενο» τους!

Απόψε λοιπόν, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους, όσο , αγωνισθούν, να αναδειχθούν. «Σε αυτούς τους αγώνες όλοι μας θέλουμε, να παίξουν», είπε ο «καπιτάο» Αντελίνο Βιεϊρίνια. Έτσι είναι αλλά… Ένδεκα χωρούν σε μία ενδεκάδα η οποία θα παρελάσει επί ευρωπαϊκής πασαρέλας.

Αυτοί οι ένδεκα οφείλουν, να δικαιώσουν εαυτούς και προπονητές τους. Δεν παίζουν συχνά, πυκνά με ομάδες του ειδικού βάρους της Άϊντραχτ. Δεν τους προβάλλουν στη Γερμανία ελεύθερα κανάλια κάθε εβδομάδα. Δεν καθίστανται πρωταγωνιστές στα media της ΟΥΕΦΑ με άλλες επιτυχίες πέραν μίας επιτυχίας κόντρα στην Άϊντραχτ.

Πόσο δίκιο έχει λοιπόν, ο «καπιτάο» του ΠΑΟΚ; Αρκεί, να αντιληφθούν το μέγεθος και του δίκιου και της ευκαιρίας τους απόψε. Και να την πιάσουν από τα μαλλιά. Οι Κινέζοι λένε: « Οι ευκαιρίες έχουν μαλλιά μόνον μπροστά στο κεφάλι του. Εάν δεν τις πιάσετε από αυτά… Όσο και να τις κυνηγήσετε μετά, δεν πιάνονται»!

Υπάρχει όμως, και το ομαδικό κίνητρο απόψε. Το άλμα κι ουχί απλά, βήμα πρωτιάς στον Όμιλο είναι ισχυρότατο κίνητρο για τον ΠΑΟΚ κι ως ομάδα. Αυτό προστίθεται στα ατομικά κίνητρα των παικτών του ΠΑΟΚ για διάκριση. Για να καταλήξουμε πως ο αγώνας με την Άϊντραχτ έχει και πολλαπλά κι εξαιρετικά οφέλη για τους γηπεδούχους. Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι επένδυση για το μέλλον και της ομάδας και των παικτών αλλά και του προπονητή. Ως τέτοια οφείλουν, να την διαχειρισθούν προς όφελος εαυτών κι αλλήλων και φυσικά, της ομάδας τους…

Και κάτι ακόμη. Οι Γερμανοί φίλαθλοι δεν ήρθαν από την Φρανκφούρτη στη Θεσσαλονίκη για διακοπές. Δεν είναι κι από τα… κατηχητικά της Φρανκφούρτης. Με λίγα λόγια; Οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την συμπεριφορά τους. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη… υπόδικος! Η ΟΥΕΦΑ αρέσκεται, να εξαντλεί την αυστηρότητας της στον ΠΑΟΚ. Είναι υποχρέωση των ΠΑΟΚτσήδων, να έχουν τα μάτια τους…Όχι δεκατέσσερα αλλά είκοσι τέσσερα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.