Η νίκη απόψε, είναι και πολλαπλών χρήσεων και πολλαπλών ωφελειών

Αρις Νικολάκης28 Ιανουαρίου 2024

Λοιπόν – και για να λέμε τα πράγματα, με το όνομα τους – εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ μπορεί, να φτιάξει… λογαριασμό Πρωταθλητή. Εάν κι εφ’ όσον, λέμε… Οφείλει απόψε, να καταθέσει σε αυτόν τον λογαριασμό, τρεις βαθμούς. Δίχως να λέμε, εάν κι εφ όσον δεν τούς καταθέσει απόψε, κλείνει αύριο ο λογαριασμό του. Με νίκη στο ντέρμπι κορυφής, της Τούμπας, καταθέτει μεν, στο δικό του λογαριασμό τρεις βαθμούς αλλά συνάμα…. Στερεί δε, και την κατάθεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, στον ανάλογο λογαριασμό του Παναθηναϊκού..

Με την (…επαναλαμβανόμενη, έτσι;) εξήγηση: Και δεν αρχίζει αλλά και δεν τελειώνει απόψε το Πρωτάθλημα!

Με λίγα λόγια; Ο νικητής του ντέρμπι κορυφής, της Τούμπας, δεν καθίσταται απλά, μοναδικός πρωτοπόρος. Δεν επιβεβαιώνει επίσης, απλά την μακράν καλύτερη όλων, αγωνιστική του κατάσταση. Στέλνει και μηνύματα για την ισχύ του. Για να μην πούμε, που το λέμε… Ίσως και να τρομάζει τις άλλες ομάδες του big 4, οι οποίες – ως είθισται στο ελληνικό ποδόσφαιρο – διεκδικούν κι εφέτος τον τίτλο.

Ως εκ τούτων η νίκη απόψε, είναι και πολλαπλών χρήσεων και πολλαπλών ωφελειών. Όσο για την ισοπαλία; Βολεύει και τον Παναθηναϊκό και τις άλλες δυο ομάδες (υπό την προϋπόθεση θετικού αποτελέσματος τους) του big 4. Και το βόλεμα του Παναθηναϊκού θα είναι το κίνητρο για την πιθανή, συντηρητική στρατηγική του Φατίχ Ταρίμ.

Ανάλογο θέμα δεν τίθεται για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Δε συζητείται καν. Κουβέντα δε γίνεται! Ο ΠΑΟΚ ρολάρει. Είναι χειμαρρώδης η ροή του. Καταλήγει μάλιστα, σε καταρράκτη. Με λίγα λόγια; Ο Ρουμάνος προπονητής έχει κίνητρο για πιθανή, επιθετική στρατηγική. Γνωρίζοντας φυσικά, το αγωνιστικό ποιόν του αντιπάλου του. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Βόλος, δεν είναι Πανσερραϊκός, δεν είναι ΟΦΗ, δεν είναι Κηφισιά, δεν είναι Γιάννινα. Είναι… συγκάτοικος του ΠΑΟΚ στο ρετιρέ της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός. Δίχως να έχει στη… συγκατοίκηση, τον πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός!

Στους αγώνες όμως, αυτού του επιπέδου μετρά πολύ η υπομονή κι η επιμονή. Συνήθως… Συνήθως λέμε, δεν κρίνονται εύκολα. Δεν κρίνονται και κατά κανόνα, γρήγορα, αυτοί οι αγώνες… Αυτά τα ντέρμπι, κορυφής. Γι’ αυτό σας λέμε. Χρειάζεται μπόλικη υπομονή κι επιμονή. Είναι από τα βασικά «υλικά» γα τη συνταγή της νίκης.

Στα άλλα «υλικά» - αναφερόμενοι στον ΠΑΟΚ – καταγράφουμε την καλή αγωνιστική του κατάσταση. Τη συνοχή του ως ομάδα του προπονητή του. Την καλή ψυχική και πνευματική του κατάσταση. Στα άλλα «υλικά», υπέρ της υπομονής και της επιμονής – αναφερόμενοι τον Παναθηναϊκό , καθώς κι αυτόν αφορά η συνταγής της νίκης - θα καταγράφαμε τις κλειστές πόρτες της Τούμπας!

Με κόσμο στην Τούμπα; Θα άλλαζαν πολλά για το αποψινό ντέρμπι. Πολλά, πάρα πολλά θα άλλαζαν. Εάν όχι, όλα! Υπέρ του ΠΑΟΚ βεβαίως, βεβαίως και κατά του Παναθηναϊκού. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…

Ο ΠΑΟΚ πάντως, οφείλει να διαχειρίζεται τα δεδομένα όπως έρχονται. Ουχί όπως θέλει, να έρχονται. Τούτο οφείλει, να πράξει απόψε. Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε.

Παρεμπιπτόντως, ευχόμαστε, να μην πάει χαμένη η θυσία αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την Πολιτεία. Να μη γίνει δηλαδή, μια τρύπα στο νερό. Και δε θα γίνει, μόνον εάν κι εφ’ όσον η Πολιτεία «συν Αθηνά και χείρα κίνει»! Λίαν συντόμως θα φανεί. Αν κι εμείς δεν είδαμε, να κινείται σοβαρά χειρ της Πολιτείας. Εσείς είδατε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.