Η Νιγηρία του Εκόνγκ κόντρα στη Νότια Αφρική με φόντο τον τελικό

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2024

Νιγηρία και Νότια Αφρική παίζουν απόψε τον πρώτο ημιτελικό του Copa Africa με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 11ης Φεβρουαρίου, με τον Εκόνγκ να παίρνει θέση βασικού στην ενδεκάδα αλλά θα έχει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σπουδαία είναι η σημερινή ημέρα για τον 30χρόνο αμυντικό του ΠΑΟΚ, καθώς η χώρα του, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική στον μεγάλο ημιτελικό του Copa Africa και θέλει την μεγάλη νίκη που θα την στείλει στον τελικό της διοργάνωσης. 

Οι Νιγηριανοί έφτασαν στα ημιτελικά ως αήττητοι. Στη φάση των ομίλων ξεκίνησαν με ισοπαλία 1-1 με την Ισημερινή Γουινέα, έπειτα πέτυχαν δύο νίκες επί των Ακτή Ελεφαντοστού 0-1 με πέναλτι του Τρόοστ Εκόνγκ και Γουινέα-Μπισσάου με το ίδιο σκορ 0-1 και πέρασαν στην επόμενη φάση ως δεύτεροι με 7 βαθμούς. 

Στη φάση των 16 αντιμετώπισαν σε ένα σπουδαίο παιχνίδι το Καμερούν του Μουκουντί της ΑΕΚ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0, πήραν τη πρόκριση για τους «8». Εκεί αναμετρήθηκαν με την Ανγκόλα του Ζίνι ενός άλλου παίκτη της ΑΕΚ και επικράτησαν στο προημιτελικό με 1-0 και προκρίθηκαν στον σημερινό ημιτελικό με την Νότια Αφρική. 

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα και εφόσον η Νιγηρία περάσει ,θα περιμένει το βράδυ τον αντίπαλο της που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στην διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού και την Λαίκή Δημοκρατία του Κονγκό που θα παίξουν στις 22:00 το βράδυ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.