Στήλες Billaras

Η Μπέρμιγχαμ είναι ικανή να μπει στα πλέι οφ ανόδου

Metrosport Team29 Ιουλίου 2023

Μετά, άμα γράφω “μην παίζετε τέτοια εποχή”, με λέτε παράξενο. Κάθε χρόνο τα ίδια. Τι περίμενα από τον Παναθηναϊκό; Να πάει...σβηστά, λάου λάου, μαζεμένος και με μικρό σκορ (0-0, 0-1) να πάει στη ρεβανς. Τι είδα(με); Επιθετική διάταξη και κυρίως διάθεση, να...αντιγράφει λίγο περσινή ΑΕΚ (πρέσσινγκ στην πρώτη ζώνη), γενικώς να κυριαρχεί με παιχνίδι που σπάνια έχουμε δει από Γιοβάνοβιτς.

Τι περίμενα από ΠΑΟΚ; Να σκοράρει. Να βάλει 2-3. Αλλά και να φάει. Κατι σε 2-1 ή 3-1. Τι είδα; Κάτι...κουλουράκια. Και μην μου πει κανείς “οι ευκαιρίες, το χαμένο πέναλτι κλπ κλπ” γιατί τέλη Ιουλίου αυτά είναι της πλάκας. Μόνο για τον Αρη δεν είχα άποψη και ορθώς δεν είχα. Θέλει χρόνο. Πολύ χρόνο. Ο Αρης μου έδειξε ως η ομάδα που θέλει εύκολα ένα δίμηνο δουλειάς γιά να δούμε τι και πως.

Δεν ασχολήθηκα με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά, έχει μαυρισει και η ψυχή μας με όσα γίνονται ζούμε καθημερινά, πάλι καλά που δρόσισε λίγο και ανασάναμε. Ξέρω ότι πολλοί...τώρα ετοιμάζετε βαλίτσες, έρχεται Αυγουστος γαρ, αλλά γιά μένα η δουλειά τωρα αρχίζει και ανεβάζει στροφές. Οχι ακόμα βέβαια. Ακόμα...παίζω πασούλες. Θα “σοβαρευτούμε” απο το άλλο Σαββατοκύριακο.

Οπότε, παρότι ξεκινάνε τώρα και τρία πρωταθλήματα τα οποία παρακολουθώ (Αυστρία, Β' Γερμανίας και Βέλγιο), θα περιμένω λίιιγο ακόμα. Οχι ότι κάθομαι. Κάθε άλλο. Παίζει να “γράφω” και τις περισσότερες ώρες από όλους μπροστά από το λάπτοπ. Γιατί σαν τις ομάδες, έτσι κι εγώ κάνω τώρα την προετοιμασία μου.

Σήμερα λοιπόν, το μενού της...προετοιμασίας έχει...εγγλέζικη Championship. Να σας δώσω μια πρώτη ιδέα. Premier ξέρει (πλέον) και η κουτσή Μαρία. Παρακάτω όμως, αλλάζουν τα κόζια.

Kατ' αρχάς λοιπόν να πούμε ότι έχουν νέους προπονητές πέντε ομάδες. Οι τρεις που έπεσαν (Λιντς-Σαουθάμπτον-Λέστερ) και οι Γουότφορντ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Η Λιντς πήγε στον έμπειρο γερμανό Φάρκε, η φοβερή πορεία που είχε με τη Νόριτς την τετραετια 2017-2021 έπαιξε το ρόλο της προφανώς (δύο άνοδοι). Η Λιντς να πουμε επίσης ότι....ξεφόρτωσε. Κοχ-Γιορέντε-Ααρονσον-Ροντρίγκο, όλοι παρελθόν (αν και οι περισσότεροι ως δανεικοί).

Η Σαουθάμπτον έχει πλέον τον Ράσελ Μάρτιν, ήταν στη Σουόνσι πέρυσι. Τον εκτιμώ. Η Λέστερ τώρα, έδωσε τα κλειδιά στον γνώστό μας Εντσο Μαρέσκα! O ιταλός ουσιαστικά τώρα κάνει την πρώτη του δουλειά ως 1ος προπονητής σε μεγάλη ομάδα. Το επιχείρησε και στην Πάρμα πρόπερσι, αλλά Νοέμβρη τον είχαν σχολάσει. Ομως, έχει ένα καλό “διαβατήριο”. Παιδί του Γουαρδιόλα. Ασσισταντ του ήταν πέρυσι. Τη σαιζόν 2020-21 πήρε και τον τιτλό με την 2η ομάδα της Σίτι. Μετά πήγε Πάρμα, τελειωσε...νύχτα και γύρισε στην αγκαλιά του Πεπ. Η Λέστερ μπορει να έχασε τα αστέρια της Μάντισον και Μπάρνς, αλλά έχει ηδη πάρει Γουίνκς και Κόοουντι, άριστες μεταγραφές γιά Championship.

Η Γουότφορντ οκ, τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα, τώρα έφερε τον Βαλεριάν Ισμαέλ, δεν ξέρω αν θα μακροημερεύσει. Και τέλος, η μεγάλη αδικία. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ που έκανε “αίσχη” με τον Ντάρεν Μουρ (και μόνο που ανέτρεψε αν θυμάστε εκείνο το ντόρτι με την Πιτέρμπορο και πήγε τελικό, φτάνει), τα έσπασε μαζί του. Απο κοινού το διαζύγιο λένε. Δεν μου κάθεται καλα, κάτι ρατσιστικό μου μυρίζει, αλλά τέλος πάντων, εκτιμώ ότι θα το πληρώσει αυτό η ομάδα. Στη θέση του ήρθε ο Σίσκο Μουνιόζ (πέρυσι Ανόρθωση, το 2020-21 ηταν στην Γουότφορντ).

Οι αλλοι όλοι έμειναν ίδιοι, ως και ο γερόλυκος Νιλ Γουόρνοκ έμεινε στη Χάτερσφιλντ! Από εκεί και πέρα; Δεν έχει κάνει προετοιμασία ο Τσουμπα Ακπομ με την Μίντλεσμπρο. Λένε για θέμα στο γόνατο, αλλά μπορεί να κρύβονται άλλα από πίσω, να φυγει θέλει. Αυτός που όντως έφυγε (πουλήθηκε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας) το...πουλέν μου στην Κόβεντρι, ο γκολτζης Γιόκερες. Επέστρεψε ο Ααρον Ράμσεϊ στα πάτρια εδάφη, πίσω στην Κάρντιφ. Ο Πούκι τέλειωσε από την Νοριτς, είχαμε υποστολή σημαίας.

Νέοι ιδιοκτήτες (εξ Αμερικής) στην Μπέρμιγχαμ και γενικώς...πέφτει χρήμα. Και τέλος, σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ιδιοκτήτης της Μίλγουολ, ο αμερικάνος Μέριλσον. Ανέλαβε ο γιός του τώρα, αλλά σαφώς όλα είναι διαφορετικά πιά. Προτάσεις μακροχρόνιες δεν κάνω ποτέ γιατί δεν παίζω τέτοια.

Ποιά περιμένω αγνώριστη σε σχέση με πέρυσι, αλλά προς το καλύτερο; Την Μπέρμιγχαμ. Πέρυσι 17η, φέτος ίσως ακόμα και πλέι οφ! Νέα διοίκηση/ιδιοκτησία, καλές μεταγραφές ήδη (Ντεμπελε και Σάντερσον) ενώ ο Γιούστας παρότι άπειρος πέρυσι κολύμπησε στα βαθιά, τα κατάφερε, τώρα τον εμπιστεύοντα πλέον όλοι. Οπότε, αν βρειτε bet “Μπέρμιγχαμ στην 6αδα” και bet “Σεφιλντ Γουένσντεϊ να υποβιβαστεί”, είναι σε ψηλές αποδόσεις (στο 6,00 το πρώτο και στο 4,50 το δευτερο), κυνηγήστε τες. Ξαναλέω, δεν τα βάζω σε πινακάκι, μπορεί σε ένα 20ημερο να έχουν αλλάξει αυτά, οι μεταγραφές συνεχίζονται. Απλώς ειναι οι εκτιμήσεις μου όπως βλέπω τις ομάδες την 29η Ιουλίου.

Γράφει ο Billaras

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.