Η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει αποζημίωση «μαμούθ» για τον τραυματισμό του Γκάβι στην Εθνική

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2023

Η Μπαρτσελόνα, ενδέχεται να λάβει εκατομμύρια ως αποζημίωση από τη FIFA μετά τον τραυματισμό του Γκάβι στον αγώνα με την Γεωργία, με τις πρώτες ενδείξεις των γιατρών να αναφέρουν πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Κι αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν με την Μπαρτσελόνα και η παρουσία του στο Euro του επόμενου καλοκαιριού να τεθεί σε κίνδυνο.

Όπως ήταν αναμενόμενοι οι ιθύνοντες των Μπλαουγκράνα έχουν εξοργιστεί με αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί ο παίκτης τους, Γκάβι αγωνίστηκε στον τελευταίο της αγώνα, από τη στιγμή που η Ισπανία είχε ήδη προκριθεί στα τελικά του Euro. 

Το ευοίωνο σενάριο, ωστόσο, θέλει τη Μπαρτσελόνα να διεκδικεί μεγάλη αποζημίωση από τη FIFA. Σύμφωνα, λοιπόν με το ρεπορτάζ της ισπανικής «Mundo Deportivo», οι Καταλανοί θα πρέπει να αποζημιωθούν τουλάχιστον με τρία εκατομμύρια ευρώ από τη FIFA ως μέρος του προγράμματος προστασίας τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, οι σύλλογοι θα λάβουν αποζημίωση εάν ένας παίκτης τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καθηκόντων του με την εθνική του ομάδα και μείνει εκτός δράσης για περισσότερες από 28 ημέρες. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, θα αρχίσει να αποζημιώνεται στις 16 Δεκεμβρίου.


Αυτό ουσιαστικά είναι μια ημερήσια αποζημίωση της τάξεως των 20.548 ευρώ με μέγιστο όριο τις 365 ημέρες, που σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα λάβει ένα ποσό περίπου 3.082.200 ευρώ εάν ο Γκάβι μείνει τελικά εκτός για έξι μήνες. Αν ο Ισπανός μέσος απουσιάσει για οκτώ μήνες, τότε ο ισπανικός σύλλογος θα γεμίσει τα ταμεία του με το συνολικό ποσό των 4.315.080 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.