Η Μπαρτσελόνα κατηγορείται επίσημα για δωροδοκία σε αρχιδιαιτητή

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο του Ισπανικού ποδοσφαίρου, με τους «μπλαουγκράνα» είναι επίσημα κατηγορούμενοι για δωροδοκία προς τον πρώην αρχιδιαιτητή Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Πριν λίγο καιρό είχε σκάσει σαν βόμβα πως η ομάδα της Καταλονίας βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες δωροδοκίας του άλλοτε αρχιδιαιτητή. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» είναι επίσημα κατηγορούμενοι καθώς φαίνεται βάση νέων στοιχείων πως εξαγόραζαν διαιτητές για να σφυρίζουν υπέρ τους.

Έχει ασκηθεί δίωξη στους δύο πρώην προέδρους της ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα». Ο πρώην αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ, είχε “σχέσεις” με την Μπαρτσελόνα από τις οποίες έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου της τεχνικής επιτροπής διαιτητών της Ισπανίας για περίπου 24 χρόνια, από το 1994 έως το 2018.

Η εφημερίδα «El Confidencial» αναφέρει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Καταλανοί έδιναν περισσότερα από 150.000 ευρώ τον χρόνο στον Νεγκρέιρα, ενώ και η UEFA διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Επίσης, τα δημοσιεύματα γράφουν χαρακτηριστικά πως ο αρμόδιος δικαστής κατηγορεί επίσημα τους «μπλαουγκράνα» για δωροδοκία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.