Η μπάλα στο γήπεδο του Μάντζιου

Βασίλης Μάστορας14 Σεπτεμβρίου 2024

Η ανάγνωση των τριών πρώτων αγώνων του Αρη στη Stoiximan Super League, έχουν δύο αναγνώσεις. Η πρώτη βγάζει θετικό πρόσημο σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού έβαζε θέματα ομοιογένειας για την ομάδα. 

Δύσκολα κάποιος θα πόνταρε στην τόσο άμεση προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων, οι οποίοι έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά. Το αποτέλεσμα όμως αποδείχθηκε αντίθετο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ετσι ο Μάντζιος με το… καλημέρα εισέπραξε πράγματα από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, χωρίς να χρειάζεται να κάνει μεγάλη υπομονή. Προϊόν του ταλέντου που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ. Ταλέντο το οποίο κρινόμενο, σαφώς με την αναγκαία επιείκεια, στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αρης πέρυσι πραγματοποίησε κοντά 19 μεταγραφές, αλλά απ’ αυτούς είναι ζήτημα αν κρίθηκαν απαραίτητοι 3-4. Φέτος έχει προσθέσει, πλην των ανανεώσεων, οκτώ ποδοσφαιριστές οι οποίοι αντέχουν τον ανταγωνισμό για μία θέση στην 11άδα. Ή αν προτιμάτε, δίνουν λύσεις στον Μάντζιο για πολλές εναλλακτικές τακτικές προσεγγίσεις.

Οι «κίτρινοι» θα είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της ενίσχυσης του ρόστερ, αν είχαν προσθέσει σ’ αυτό έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο κι έναν φορ. Ψάχτηκαν συζήτησαν, αλλά από τη στιγμή που οι πρώτες επιλογές δεν δέχτηκαν την πρόταση του Αρη, δεν προχώρησε ο γάμος με κάποιον άλλο. Ισως η διοίκηση να πήρε το μάθημα της από την προηγούμενη χρονιά που έκανε αριθμητικά πολλές μεταγραφές, αλλά ποιοτικά η προσπάθεια της για ένα ισχυρό ρόστερ, πήρε βαθμό κάτω από τη βάση.

Ο Αρης λοιπόν έχει πληρότητα σ’ όλες σχεδόν τις θέσεις και είναι υπερπλήρης στις θέσεις των μέσων και της άμυνας.

Η δεύτερη ανάγνωση των τριών πρώτων αγώνων, έδειξε ότι οι «κίτρινοι» στηρίζονται, μέχρι νεωτέρας, στις ατομικές προσπάθειες και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών. Λείπει η δημιουργικότητα, η ταχύτητα και η φαντασία όταν επιτίθεται. Παθογένεια που είχε ο Αρης και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο. Μπορεί να υπάρξει βελτίωση; Με την ποιότητα που έχει το φετινό ρόστερ, η λογική λέει ναι. Αρκεί να δουλευτεί η ομάδα και να διαχειριστεί το υλικό με τον κατάλληλο τρόπο από τον Ακη Μάντζιο. Στο γήπεδο του είναι πλέον η μπάλα, οπότε θα πρέπει να έχει συμμετοχή στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.

Η διαιτησία σαφώς και διαμορφώνει αποτελέσματα κι έχει δίκαιο ο Αρης να γκρινιάζει για όσα έγιναν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η αγωνιστική εικόνα όμως είναι (συνήθως) άσχετη με τις διαιτητικές αποφάσεις. Κρύβονται πίσω απ’ αυτές μόνο όσοι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.