Η Μοσάντ «καρφίτσωσε» φωτογραφία με το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

Μάνος Χατζάκης01 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν έκανε πράξη την απειλή για αντίποινα, μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, και το βράδυ της Τρίτης (1/10) εκτόξευσε εκατοντάδες υπερηχητικούς πυραύλους, όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Την ίδια ώρα, η Μοσάντ «καρφίτσωσε» φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της στο «Χ», στην οποία απεικονίζονται οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας του Ιράν.

Ο στρατός του Ιράν, επίσης μέσω «Χ» έγραψε:

«Αυτά είναι τα υπερηχητικά μας συστήματα, πιάστε τα αν μπορείτε», απευθυνόμενος στον στρατό του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε γενικό συναγερμό σε όλη τη χώρα, μετά την αποψινή επίθεση.

Η Μοσάντ, μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, λίγο μετά την πυραυλική επίθεση από την πλευρά του Ιράν, ανάρτησε φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν. Και η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται στην κορυφή του επίσημου λογαριασμού των Μυστικών Υπηρεσιών με τη μορφή «pinned», δηλαδή «καρφιτσωμένη».

Η λιτή λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία, γράφει:

«Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν: Αυτή η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παράγει συνολικά περίπου 2880 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας»

Από κάτω υπάρχουν χιλιάδες απαντήσεις-προτροπές χρηστών του Social Medium, οι οποίες προδικάζουν  χτύπημα του Ισραήλ στις εγκαταστάσεις ενέργειας του Ιράν.

Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως η φωτογραφία δείχνει το «πριν» με τις προεκτάσεις να είναι ευνόητες.

«Εύκολος στόχος»

Σύμφωνα με σχόλια χρηστών, που αφορούν τη δυναμική του πυρηνικού εργοστασίου, αλλά και της επιθετικής ικανότητας των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ, ο στόχος είναι εύκολος, αν οι ισραηλινές δυνάμεις αποφασίσουν να πλήξουν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της ισλαμικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός «Torsten Prochnow», αναλύει ως εξής:

«Το βίντεο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας του Ιράν, ικανή να παράγει περίπου 2.880 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία χρησιμεύει ως ζωτικό στοιχείο της ενεργειακής υποδομής της χώρας. Το εν λόγω εργοστάσιο παρέχει ενέργεια, όχι μόνο για βιομηχανικές λειτουργίες αλλά και για τις καθημερινές οικιακές ανάγκες εκατομμυρίων Ιρανών. 


Στέκεται ως σύμβολο της ενεργειακής ανεξαρτησίας του Ιράν και η καταστροφή του θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στην ικανότητα της χώρας να λειτουργεί κανονικά.

 Εάν το Ιράν επιλέξει να κλιμακώσει τις εντάσεις εξαπολύοντας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ σήμερα, πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένο για τα αναπόφευκτα και άνευ προηγουμένου αντίποινα από το Ισραήλ. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν την καρδιά του ηλεκτρικού δικτύου του Ιράν, στοχεύοντας το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, βυθίζοντας το έθνος στο σκοτάδι και το χάος. 

Ένα τέτοιο αποφασιστικό χτύπημα θα χρησιμεύσει για να ταπεινώσει τους Αγιατολάχ και θα εξαναγκάσει το χέρι τους, ανοίγοντας πιθανώς τις πύλες για μια ευρύτερη σύγκρουση, στην οποία το Ισραήλ θα στοχεύσει όχι μόνο τις ενεργειακές υποδομές αλλά και τα κρίσιμα διυλιστήρια και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Η απάντηση του IDF θα είναι αμείλικτη και αδιάλλακτη. 

Το Ισραήλ διαθέτει μια από τις πιο προηγμένες αεροπορικές δυνάμεις στον κόσμο, εξοπλισμένη με πυραύλους ακριβείας και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθιστώντας αυτούς τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τα διυλιστήρια, ακόμη και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, εύκολους στόχους για καταστροφή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.