Η μισθολογική ισορροπία, τα αποδυτήρια και η πρόταση στον Φαμπιάνο

Βασίλης Μάστορας29 Ιουνίου 2024

Ο Αρης προσπαθεί να πείσει τον Φαμπιάνο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα. Ολες οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά από αυτά που κυκλοφορούν η υπόθεση εξελίσσεται σ’ ένα μπρα ντε φερ. Λογικό είναι, κι αυτό συμβαίνει πάντα στις διαπραγματεύσεις. Ο Βραζιλιάνος βλέπει το νέο του συμβόλαιο ως την τελευταία ευκαιρία να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ ο Αρης επιχειρεί να κάνει μία συμφωνία συμφέρουσα για το ταμείο του. 

Προς το παρόν ο Φαμπιάνο δεν έχει πρόταση καλύτερη από αυτή που του προτείνει ο Αρης κι αυτό είναι υπέρ της πλευράς των «κίτρινων». Σε μία τέτοια διαπραγμάτευση πάντως δεν υπάρχει κερδισμένος και χαμένος. Ή αν προτιμάτε δεν θα πρέπει να έχει μία κατάληξη όπου στη μία ή την άλλη πλευρά θα υπάρχει δυσαρέσκεια. Οπότε η συμφωνία θα πρέπει να είναι βελούδινη, αν τελικώς υπάρξει τέτοια εξέλιξη.

Το έχω γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι ο Φαμπιάνο είναι από τους ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους θα πρέπει να «χτιστεί» ο Αρης της νέας χρονιάς. Είναι αποδεδειγμένα χρήσιμος στην 11άδα, έχει προσφέρει πολλά, τον θέλει ο Μάντζιος και θα μπει σε περιπέτειες η ομάδα, αν πάρει το ρίσκο της αντικατάστασης του. Είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού της θα πρέπει να έχει ότι θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω στον Βραζιλιάνο. Η εύκολη λύση είναι να επιχειρήσει με λιγότερα χρήματα να βρει τον αντικαταστάτη του, αλλά παρόμοια ρίσκα τα πλήρωσε ακριβά ο Αρης στο παρελθόν, σε αγωνιστικό επίπεδο. Αρα η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα πρέπει, αν υπάρχει διάθεση ανανέωσης και από τις δύο πλευρές, να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει ανισσόροπα στις αμοιβές του Φαμπιάνο και του Μπράμπετς. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν, σχεδόν, την ίδια αγωνιστική προσφορά στην ομάδα. Σαφώς και όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά στις ομάδες δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, από τις μεγάλες μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Το δυσαρεστημένο μέλος μίας ομάδας, μοιάζει με ένα σάπιο φρούτο σ’ ένα καφάσι. Χρειάζεται μεγάλη ικανότητα από τους ανθρώπους του γκρουπ ώστε να του μετριάσουν τη δυσαρέσκεια και να συνεχίσει η ομάδα να εισπράττει το καλύτερο δυνατό. Αυτή είναι η αλφάβητος για την ηρεμία στα αποδυτήρια, η οποία επιδρά ευεργετικά στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. 

Ο Αρης στο παρελθόν απέτυχε στο να έχει νορμάλ μισθολογικές διαφορές μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στην προσπάθεια της διοίκησης να κάνει εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις, «πέταξε» χρήματα σε ποδοσφαιριστές που είχαν συμβόλαια με προκλητικές αμοιβές και μικρή προσφορά. Γιατί αν η αγωνιστική προσφορά ενός ποδοσφαιριστή είναι αντίστοιχη με τις αμοιβές του κανείς δεν θα πει τίποτε. Όταν όμως υπάρχει δυσαναλογία, αρχίζει το πρόβλημα. Η διοίκηση λοιπόν του Αρη, πρέπει να έχει έναν διττό στόχο. Και να συμφωνήσει με τον Φαμπιάνο και να κάνει μία κίνηση ανταμοιβής προς τον Μπάμπετς. Αυτό θα ήταν το ιδανικό και συγχρόνως η απόδειξη ότι το management της ΠΑΕ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.