Η μεταγραφολογία και… τα υπόλοιπα!

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Είναι δεδομένο και απαιτητό τόσο από τον προπονητή όσο και από τους φιλάθλους της ομάδος ότι ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να ενισχυθεί σε 2 θέσεις τουλάχιστον, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάλογες κινήσεις των τριών του ποδοσφαιρικού κατεστημένου που τον κυνηγάνε. Σ’ αυτά τα άρθρα καταθέτουμε τις απόψεις μας οι οποίες δε σημαίνει ότι είναι οι πιο τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αλλά εκφράζουν αυτό που βλέπουμε, συμπεραίνουμε αλλά και ελπίζουμε μέσα στις δεκαετίες που έχουμε «ζήσει» την ομάδα. 

Δεν θέλουμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας υποστηρίζοντας ότι αναμέναμε τον Δικέφαλο να χρησιμοποιεί 20 παίκτες οι οποίοι έχουν σκοράρει όλοι, πλην του τερματοφύλακα και διατηρούν μια φυσική κατάσταση αλλά και αντιμετώπιση του κάθε παιχνιδιού ως άκρως σημαντικό – με ελάχιστες εξαιρέσεις-.Θεωρούμε ότι η παρουσία του ΠΑΟΚ αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη μετά το νταμπλ που κατέκτησε και δίνει σε όλους μας την αφορμή να σκεφτούμε αλλά και να δημιουργήσουμε μια πολύ θετική διάθεση για το άμεσο μέλλον. 

Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί ένα σύνολο μαθηματικών πράξεων. Είναι παράλογο το να υπολογίσουμε στο δημοσιογραφικό μυαλό μας ότι αν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Τόσο στο εξωτερικό όσο και κυρίως στην Ελλάδα οποιαδήποτε μελλοντική πρόβλεψη μοιάζει με ποδοσφαιρικό αστείο. Αυτό όμως που συνθέτει αρκετούς από τους παράγοντες που οδηγούν μια ομάδα στο να διαθέτει περισσότερες πιθανότητες «σε σχέση με την ίδια» και όχι με τις υπόλοιπες, στο να κατακτήσει ένα τίτλο είναι ο υπολογισμός από τους αρμόδιους, το τι χρειάζεται να διαθέτει προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αντιξοότητες. 

Είναι τόσο απλά όσο και πολύπλοκα αφού η διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής μοιάζουν με «σταθερές» οι οποίες στον τόπο μας μπορούν να γκρεμιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι πολλά εκείνα τα στοιχεία που μεταβάλλουν την οποιαδήποτε σωστή ενέργεια σε μια αναποτελεσματική κίνηση. 

Δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη και ένα από τα κυριότερα στοιχεία που βοηθούν τον Δικέφαλο ακόμα και σε στιγμές που δεν πάει καλά: τον κόσμο του! Χωρίς κόσμο στο πλευρό του, στα ντέρμπι που ακολουθούν, τρία είναι τα στοιχεία που επιβάλλεται να μεγιστοποιηθούν προκειμένου να σμικρύνει το δυνατόν περισσότερο η ομάδα, την έλλειψη των οπαδών: η ενίσχυση με τους 2 παίκτες που προαναφέραμε ( ο Γιόνι Ότο φαίνεται να κλείνει), η συνεχή παρακολούθηση και αντίδραση όλων των διοικούντων και κυρίως του κ. Γκαγκάτση για οτιδήποτε «περίεργο» διαφαίνεται και η προσοχή στα θέματα της διαιτησίας όσο πλησιάζουμε προς το τέλος και τα πλέι οφ. 

Συμπερασματικά οι τρεις αντίπαλοι του ΠΑΟΚ με κυριότερους τον Παναθηναϊκό , κατά πρώτο λόγο, και την ΑΕΚ κατά δεύτερο θα έρθει η ώρα που θα προσπαθήσουν να προσθέσουν και εξωαγωνιστικά παράτυπα έως επικίνδυνα στοιχεία για να κερδίσουν βαθμούς ή την πρώτη θέση. Σήμερα ο τίτλος μα αναφέρθηκε στις μεταγραφές , διότι αυτές σε 5 μέρες τελειώνουν. Οι σωστές, άμεσες αποφάσεις διοίκησης και Σαββίδη είναι το σημερινό ζητούμενο. Το δυστύχημα είναι ότι με τους υπόλοιπους παράγοντες είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ασχολούμαστε ως το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.