Η μεταγραφική «Οδύσσεια» των πρωταθλητών, με τον εμφανέστατα αποστασιοποιημένο κόουτς

Δημήτρης Μπούζας06 Σεπτεμβρίου 2024

Είναι αλήθεια πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η περίοδος των μεταγραφών δεν εξελίσσεται ομαλά και αφήνει πίσω της όχι και τόσο καλές εντυπώσεις. Το ίδιο αλήθεια όμως είναι, ότι πέρυσι… παρά τις όποιες ανησυχίες και τους αντίστοιχους προβληματισμούς, η ομάδα κατέκτησε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας της. 

Αυτό το τελευταίο αποτελεί, μέχρις ενός σημείου βέβαια, ένα εύλογο επιχείρημα εφησυχασμού για τους φίλους των πρωταθλητών, οι οποίοι επιχειρούν να προσπεράσουν ασχολίαστα τα όσα ανάποδα και απαισιόδοξα ακούν ή διαβάζουν για τη φετινή δραστηριότητα, η οποία κατά γενική ομολογία απλά δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και λέμε μέχρι στιγμής, γιατί ακόμη δεν έκλεισε τον κύκλο της, με την προθεσμία που αφορά τους ελεύθερους να τελειώνει σε λίγες ημέρες.

Αναφέροντας τις δυο ανορθόδοξες μεταγραφικές περιόδους, ξεχωρίσαμε την περσινή, προσθέτοντας πως αυτό που ακολούθησε δεν είχε φυσιολογικά αναμενόμενη αρνητική επίδραση, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Και όχι απλώς το αντίθετο, αλλά μια εντυπωσιακή υπέρβαση. Το ερώτημα που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατά πόσο και μέχρι σε ποιο σημείο αυτό το τελευταίο, μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό και σημαντικό επιχείρημα και μια προοπτική, ότι το ίδιο γιατί να μην συμβεί και φέτος. 

Αν προσέξατε χρησιμοποιώ δύο φορές το … «μέχρι ποιου σημείου», γιατί τίποτε δεν μπορεί αφενός να αποκλειστεί και αφετέρου γιατί ανάμεσα στις δύο «Οδύσσειες», υπάρχουν κάποιες (ή κάποια αν θέλετε) σημαντικές διαφορές. Πέρυσι όπως θα θυμόσαστε τα πάντα» κυλούσαν «ομαλά» και «προγραμματισμένα», βάση ενός πλάνου συμφωνημένου. Ανεξάρτητα αν αυτό το πλάνο υπήρχε μόνον στην φαντασία κάποιων και ο υποτιθέμενος προγραμματισμός ήταν για τα μπάζα. 

Οι γκρίνιες από τον κόσμο δεν ήταν λίγες, όμως στον «όλο οργανισμό» επικρατούσε ηρεμία και σύμφωνη γνώμη εκ προοιμίου, για ότι λαθεμένο ή ανορθόδοξο ή ακόμη και σωστό αποτυπωνόταν, στις περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις. Η κορυφή (μεγαλομέτοχος)… η ενδιάμεση τάξη (διοικούντες) και η βάση (για εμάς ο κόουτς), πορευόντουσαν μονόδρομα και ομόθυμα, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση και στο στραβό και στο ορθό.

Φέτος δυστυχώς έχουμε τελείως διαφορετικές καταστάσεις, με ορατό τον κίνδυνο αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες της επίλυσης των διαφορών που προέκυψαν, να επηρεαστεί η πορεία της ομάδας. Το να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές χωρίς να τις καταγράφουμε, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι δεν ωφελεί σε τίποτε. Άλλωστε πιστεύουμε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αν όχι όλοι αλλά το μεγαλύτερο μέρος του, έχει αντιληφθεί που βρίσκεται αυτή η «διαφορά» ή η «μεγάλη κόντρα» και τι είναι αυτό που έχει προκαλέσει τη μεγάλη ένταση. 

Οι λεπτομέρειες ναι μπορούν να βλάψουν. Η εμφανέστατη αποστασιοποίηση του κόουτς ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία πολύ συχνά να υπενθυμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις μεταγραφές, τα λέει όλα. Ο Λουτσέσκου που πέρυσι έβγαινε μπροστά και έπαιρνε πάνω του τις ευθύνες για όλα, επαναλαμβάνει σταθερά το συγκεκριμένο μήνυμα, με ότι σημαίνει αυτό. Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Ευχές; Ναι! Η ηρεμία, ο ομόνοια να επιστρέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στους πρωταθλητές

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.