Η μεταγραφική ετοιμότητα του Αρη και ο Μορόν με το «βαρύ» βιογραφικό

Βασίλης Μάστορας18 Ιουλίου 2023

Σημείο αναφοράς ήταν για τον Αρη, τα προηγούμενα χρόνια, η αρρυθμία που έδειχνε στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Είτε λόγω της απουσίας Τεχνικού διευθυντή, είτε γιατί κυνηγούσε ποδοσφαιριστές με «βαριά» συμβόλαια, το πρόβλημα ήταν πρόβλημα. Η αποτυχία μεγάλωνε από τη στιγμή που στην πράξη αποδεικνύονταν «άνθρακας ο θησαυρός». Προφανώς κάτι έμαθε από αυτά που έπαθε ο Θόδωρος Καρυπίδης και φέτος δούλεψε περισσότερο ορθολογικά στο κομμάτι αυτό. Αποφάσισε να προσλάβει Τεχνικό διευθυντή, συμφώνησε εγκαίρως μαζί του, και τον έφερε στη Θεσσαλονίκη από τον Φεβρουάριο. 

Αποτέλεσμα; Ο Παλίκουτσα, μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, να έχει σκανάρει το ρόστερ της ομάδας και να έχει επίσης αποφασίσει σε συνεργασία με τη διοίκηση ποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν, οπότε ήταν έτοιμος για το μεταγραφικό του πλάνο.

Ξεπερνώ την πληροφόρηση ότι ο σκιώδης σύμβουλος του Θόδωρου Καρυπίδη εξακολουθεί να βάζει το χεράκι του στις μεταγραφές και πιστώνω στον Παλίκουτσα, ότι στην αριθμητική ενίσχυση του ρόστερ έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Ο Αρης ολοκλήρωσε 11+2 μεταγραφές, 10 ημέρες πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα και θεωρητικά θέλει δύο ακόμη προκειμένου να έχει πληρότητα στο ρόστερ για τον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος. Αν καταφέρει να αποκτήσει έναν ακόμη στόπερ και έναν φορ θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο της αριθμητικής ενίσχυσης του ρόστερ.

Και κάνω αναφορά μόνο στην αριθμητική ενίσχυση γιατί η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι άλλο κεφάλαιο. Αυτό θα ανοίξει όταν ανέβει ο… θιάσος στη σκηνή. Κι όχι από την πρώτη παράσταση, αλλά αφού καταθέσουν οι νεοαποκτηθέντες επί σειρά αγώνων τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Θεωρητικά σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Παλίκουτσα στη συνέντευξη Τύπου, οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν θα πρέπει να ψάχτηκαν από πολλές πλευρές. «Θα μιλήσω με τους προπονητές τους, τους ίδιους του ποδοσφαιριστές, τους γονείς τους και του Τεχνικούς διευθυντές των προηγούμενων ομάδων, πριν προχωρήσουμε στην απόκτηση τους» είχε δηλώσει. Στην περίπτωση που ο Κροάτης έκανε πράξη τα όσα υποσχέθηκε τότε ο Αρης θα έχει αυξήσει τις πιθανότητες να απέκτησε ποδοσφαιριστές που θα αποδειχτούν «τίμιοι εργάτες».

Μία κίνηση πάντως, απ’ όλες που έκανε ο Παλίκουτσα, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αποδειχθεί κίνηση-ματ. Αυτή είναι απόκτηση του Μορόν, μεταγραφή για την οποία απομένει το τυπικό μέρος της ολοκλήρωσης της. Ποδοσφαιριστή με «βαρύ» βιογραφικό το οποίο πείθει ότι είναι ο επιθετικός- πολυεργαλείο. Την χρονιά 2019-’20 που ήταν η καλύτερη του πέτυχε 10 γκολ και είχε 58 κλεψίματα από τα οποία τα 48 έγιναν στο μισό του αντιπάλου. Ε, κάτι λέει αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.