Η μέρα που ο Βρύζας «χόρεψε» την Άρσεναλ!

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι κάποιες στιγμές που όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ. Μια τέτοια είναι το γκολ του Ζήση Βρύζα απέναντι στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, στο Χάιμπουρι, δίνοντας στον ΠΑΟΚ μια ιστορική πρόκριση.

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Σεπτεμβρίου του 1997 και ο "δικέφαλος" ταξίδευε στο Λονδίνο έχοντας στις αποσκευές του το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε όπως ονειρευόταν ο φίλος του ΠΑΟΚ και ο Ντένις Μπέργκαμπ στο 22ο λεπτό ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η Άρσεναλ πίεσε και στρίμωξε τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη άντεξε την αφόρητη πίεση των Λονδρέζων μέχρι το 87', μέχρι ο Ζήσης Βρύζας να πάρει τη μπάλα και με μια μια ατομική ενέργεια να "χορέψει" την άμυνα των "κανονιέρηδων" και να γράψει το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, δίνοντας στον "δικέφαλο" μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA.

Άρσεναλ (Προπονητής: Αρσέν Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί

ΠΑΟΚ (Προπονητής: Άγγελος Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.