Η μάξιμουμ απόδοση ισχύος το «κλειδί» πρόκρισης

Αρις Νικολάκης03 Αυγούστου 2023

Ο ΠΑΟΚ είναι απόψε αντιμέτωπος με την ιστορία του. Κι (υπο)γράφει μία σελίδα της μελανή, από τις μελανότερες, εάν αποκλεισθεί ή μία σελίδα της με προοπτική, εάν προκριθεί. Για να είμαστε δε, σαφείς… Η πρόκριση κόντρα στην Μπεϊτάρ δε θα είναι πανάκεια για τον ΠΑΟΚ. Δεν θα τον βυθίσει όμως, σε βάθη μιζέριας και γκρίνιας όπως ο αποκλεισμός.

Ναι, σε κόλαση θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ μένοντας εκτός Κόνφερενς Λιγκ. Δε θα βρεθεί σε παράδεισο συνάμα μένοντας εντός αλλά… Η διαφορά της μίας περίπτωσης, του αποκλεισμού, με την άλλη. της πρόκρισης, είναι χαώδης. Αβυσσαλέα είναι! Τούτο δε, δίχως στάλα υπερβολής.

Δε φέρνουμε την καταστροφή καταγράφοντας τα δεδομένα. Αυτή, η καταστροφή – κι οικονομική κι αγωνιστική - θα έρθει μόνη της. Εάν κι εφ’ όσον δεν αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ.

Δεν κινδυνολογούμε. Την περίπλοκη κατάσταση απλά, καταγράφουμε. Μια κατάσταση για την οποία υπεύθυνος κι υπόλογος είναι ο ΠΑΟΚ και μόνον ο ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ και μόνον ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας απόψε, τη μάξιμουμ ισχύ του διαθέσιμου ρόστερ του μπορεί… Ναι, μπορεί, να προκριθεί.

Ακόμη κι αυτός ο ελλιπής ΠΑΟΚ βλέπετε, είναι μερικά επίπεδα πάνω από την Μπεϊτάρ. Σε χρηματιστηριακή αξία παικτών, σε εμπειρίες, σε φανέλα και σε όνομα βεβαίως, βεβαίως. Δεν αρκούν πάντως, όλα αυτά για την πρόκριση στο «Στάδιο Τέντι». Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ δεν … σκίσει δίχτυα, είναι σαν δώρα άδωρα όλα αυτά!

Κι ουδεμία σημασία έχει για την απόδοση της μάξιμουμ ισχύος του ΠΑΟΚ ποιοι θα παίξουν. Σημασία έχει πως θα παίξουν. Δε λέμε. Μετρά το όνομα καθενός αλλά…Μετρά η απόδοση του. Αυτή θα τον δομήσει για την επόμενη ημέρα ή θα τον αποδομήσει…

Είναι ιδιαίτερα στρυμωγμένος (ας πρόσεχε…) ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τις επιλογές του για την αρχική ενδεκάδα. Πονοκεφαλιάζει (από το κεφάλι του παθαίνει…) με τις προσθαφαιρέσεις παικτών στη ρεβάνς. Δεν είναι όλοι οι παίκτες του στο φουλ της ετοιμότητας τους. Δεν φταίει αυτός (για να λέμε και του… στραβού το δίκιο) γι’ αυτό.

Δεν τα έχει παρατήσει ο Ρουμάνος προπονητής. Μάχεται για να «φτιάξει» τούς παίκτες του. Μαχόταν και πριν τον πρώτο αγώνα. Δε τού βγήκαν στην Τούμπα πολλοί «φτιαγμένοι». Αν τού βγουν στο «Στάδιο Τέντι» … Ο ΠΑΟΚ μπορεί, μπορεί, να προκριθεί.

Όσο για την περιβόητη σκληρή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ιερουσαλήμ; Ο ΠΑΟΚ έχει σταθεί όρθιος κι έχει περάσει θριαμβευτικά από γήπεδα – χυτήρια σιδήρου! Ποιο «Στάδιο Τέντι λοιπόν; Δε θα είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης ισχύος ακόμη κι αυτού του – σαφώς ελλειμματικού – ρόστερ…

Αυτό, το μάξιμουμ της απόδοσης ισχύος θα είναι το «κλειδί» πρόκρισης απόψε, για τον «δικέφαλο». Και με αυτήν, την πρόκριση… Θα πάρει βαθιά ανάσα ο ΠΑΟΚ. Θα γεμίσει τα πνευμόνια του με οξυγόνο με ό,τι κι εάν σημαίνει τούτο. Κυρίως, θα κρατήσει ζεστό τον κόσμο του. Το μέγιστο όφελος της πρόκρισης. Διαφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.