Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου μιλά για πρώτη φορά για την ασθένεια από την οποία πάσχει

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2020

Κατά καιρούς στις δημοσιεύσεις της στο Instagram προσπαθεί να προωθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σκέψης, αυτόν που και η ίδια διατηρεί. Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου μάλιστα, πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο αποκάλυψε πως έχουν περάσει 17 χρόνια από όταν κατάφερε να απεξαρτηθεί από αλκοόλ και ουσίες, ακολουθώντας μία πορεία που κάνει την ίδια πρώτα να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της.

Αυτή τη φορά, πάλι μέσω Instagram θέλησε να μιλήσει για πρώτη φορά για το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει και που σχετίζεται με τα αρθριτικά. Εξηγεί επίσης, πώς έχει κατορθώσει να το αντιμετωπίσει.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Πριν δυο μήνες άρχισα να έχω πόνους στα δάχτυλα των χεριών μου.. Νόμιζα ο,τι κάπου είχα χτυπήσει στην αρχή. Καθώς όμως οι πόνοι δεν περνούσαν πήγα να με δει ολιστικός γιατρός. Δεν πάω σε γιατρούς. Δεν παίρνω φάρμακα. Αντιμετωπίζω τα πάντα ολιστικά. Μου είπε λοιπόν ότι έχω αυτοάνοσο αρθριτικά. Μου είπε επίσης ότι εμφανίστηκε τώρα γιατί με έχει σώσει το γεγονός πως τρέφομαι σωστά. Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια με όλα αυτά που τρώω και δεν τρώω πως με έχω βοηθήσει από αρρώστιες, ιούς, πονοκεφάλους, πόνους κλπ. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η ψυχολογία μας. Οι σκέψεις μας. Οι φόβοι μας. Μετά αναλαμβάνει η διατροφή μας.  

Το να τρέφεσαι σωστά και καθαρά και συγκεκριμένα έχει πολλά οφέλη. Οικονομία. Συντήρηση βάρους. Ψυχολογία. Αποχή από αρρώστιες. Τρως σωστά άρα και συγκεκριμένα άρα δεν ψωνίζεις πολλά και καταναλώνεις άμεσα. Συντηρείς το βάρος σου. Και το να συντηρείς το βάρος παίζει ρόλο στο να μην έχεις πόνους σε μέση/γόνατα. Σου φτιάχνει την διάθεση ένα καλό φαγητό. Σε προστατεύει από ιούς και πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα και σε πολλά άλλα. Εμείς είμαστε γιατροί του εαυτού μας. Εμείς γνωρίζουμε τι μας πάει και τι όχι. Ναι κάποιος θα σε καθοδηγήσει κάποιες στιγμές αλλά χρειάζεται να έχεις και εσύ άποψη για σένα. Πάρα πολύ άνθρωποι γίνονται «βίγκαν» αλλά τρώνε ζάχαρη, γλουτένη. Αυτά είναι πολύ χειρότερα από το κρέας. Το να ταυτοποιείσαι είναι κουτό. Κανείς δεν είναι ίδιος. Δεν ταιριάζει σε όλους αυτή η διατροφή. (Προσωπικά κατά καιρούς κάνω νηστείες, αλλά συγκεκριμένα.) Χρειάζεται να υπάρχει συνείδηση.  

Χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος ότι η ζάχαρη και η γλουτένη και τα αγελαδινά προϊόντα είναι αυτά που αρρωσταίνουν τον κόσμο. Σίγουρα και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε καθημερινή βάση δεν κάνει καλό. Όπως και τα αλλαντικά. Και τα χοιρινά. Σκεφτείτε πόση οικονομία θα κάνατε αν βγάζατε από την διατροφή σας όλα αυτά. Και πόσο φαγητό δεν θα πετιότανε.  

Να διαβάζετε τις ετικέτες. Να ενημερώνεστε. Να μαθαίνετε τον εαυτό σας. Μην ακολουθάτε τις μόδες. Τρέφομαι καθαρά και έχω συνείδηση , είναι μαγκιά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πριν δυο μήνες άρχισα να έχω πόνους στα δάχτυλα των χεριών μου.. Νόμιζα ο,τι κάπου είχα χτυπήσει στην αρχή. Καθώς όμως οι πόνοι δεν περνούσαν πήγα να με δει ολιστικός γιατρός. Δεν πάω σε γιατρούς. Δεν παίρνω φάρμακα. Αντιμετωπίζω τα πάντα ολιστικά. Μου είπε λοιπόν ότι έχω αυτοάνοσο αρθριτικά. Μου είπε επίσης ότι εμφανίστηκε τώρα γιατί με έχει σώσει το γεγονός πως τρέφομαι σωστά. Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια με όλα αυτά που τρώω και δεν τρώω πως με έχω βοηθήσει απο αρρώστιες, ιούς, πονοκεφάλους, πόνους κλπ. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η ψυχολογία μας. Οι σκέψεις μας. Οι φόβοι μας. Μετά αναλαμβάνει η διατροφή μας. Το να τρέφεσαι σωστά και καθαρά και συγκεκριμένα έχει πολλά οφέλη. Οικονομία. Συντήρηση βάρους. Ψυχολογία. Αποχή απο αρρώστιες. Τρως σωστά άρα και συγκεκριμένα άρα δεν ψωνίζεις πολλά και καταναλώνεις άμεσα. Συντηρείς το βάρος σου. Και το να συντηρείς το βάρος παίζει ρόλο στο να μην έχεις πόνους σε μέση/γόνατα. Σου φτιάχνει την διάθεση ένα καλό φαγητό. Σε προστατεύει απο ιούς και πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα και σε πολλά άλλα. Εμείς είμαστε γιατροί του εαυτού μας. Εμείς γνωρίζουμε τι μας πάει και τι όχι. Ναι κάποιος θα σε καθοδηγήσει κάποιες στιγμές αλλά χρειάζεται να έχεις και εσύ άποψη για σένα. Πάρα πολύ άνθρωποι γίνονται «βίγκαν» αλλά τρώνε ζάχαρη, γλουτένη. Αυτά είναι πολύ χειρότερα απο το κρέας. Το να ταυτοποίησε είναι κουτό. Κανείς δεν είναι ίδιος. Δεν ταιριάζει σε όλους αυτή η διατροφή. ( Προσωπικά κατα καιρούς κάνω νηστείες,αλλά συγκεκριμένα.) Χρειάζεται να υπάρχει συνείδηση. Χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος ότι η ζάχαρη και η γλουτένη και τα αγελαδινά προϊόντα είναι αυτά που αρρωσταίνουν τον κόσμο. Σίγουρα και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε καθημερινή βάση δεν κάνει καλό. Όπως και τα αλλαντικά. Και τα χοιρινά. Σκεφτείτε πόση οικονομία θα κάνατε αν βγάζατε απο την διατροφή σας όλα αυτά. Και πόσο φαγητό δεν θα πετιότανε. Να διαβάζετε τις ετικέτες. Να ενημερώνεστε. Να μαθαίνετε τον εαυτό σας. Μην ακολουθάτε τις μόδες. Τρέφομαι καθαρά και έχω συνείδηση , είναι μαγκιά. #katharizoi #katharessxeseis #drasi #ekfrasi #kinisi #dimiourgia #zise #zoi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου?? (@mariaelenilykourezou) στις


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.