Μ.Γιουνάιτεντ: Τέλος εποχής ενόψει, για το θρυλικό Ολντ Τράφορντ

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Νέο γήπεδο χωρητικότητας 100.000 θέσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει η Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΘα πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης, το μεγαλύτερο στην Αγγλία και θα κοστίσει 2 δις λίρες.

Το Όλντ Τράφορντ στεγάζει… τα όνειρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και 114 χρόνια και οι «κόκκινοι διάβολοι» σχεδιάζουν είτε την αναδόμησή του, είτε τη δημιουργία νέου γηπέδου στη θέση του. Σύμφωνα με την Dailymail το έργο θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια λίρες και πρόκειται να ανακοινωθεί στο τέλος του έτους με προοπτική ολοκλήρωσης μέχρι το 2030.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Όλντ Τράφορντ με ολοκαίνουργιο γήπεδο χωρητικότητας 100.000 θέσεων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το Γουέμπλεϊ και το δεύτερο μεγαλύτερο σ’ όλη την Ευρώπη μετά το ανανεωμένο Nou Camp της Βαρκελώνης χωρητικότητας 105.000 θέσεων. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πάρει μια τελική απόφαση για το αν θα ανοικοδομήσει ή θα ανακατασκευάσει το Ολντ Τράφορντ, αν και είναι σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι προτιμάται η δημιουργία νέου ολοκαίνουριου γηπέδου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως δεν έχει την πολυτέλεια να το πληρώσει μόνη της (ακόμη και με την υποστήριξη του Ράτκλιφ και των πλειοψηφικών ιδιοκτητών της οικογένειας Γκλέιζερ) το έργο.

Παράλληλα εξετάζεται η πώληση των δικαιωμάτων ονομασίας, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιμένει ότι θα ζητηθεί η γνώμη των οπαδών για αυτή τη διαδικασία.

Ο σύλλογος εξετάζει ευκαιρίες δημόσιας-ιδιωτικής χρηματοδότησης για το νέο στάδιο και την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Όλντ Τράφορντ (γνωστή ως Stadium District) σε ιδιόκτητο χώρο που ανήκει στον σύλλογο.

Το όραμα του σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατεδαφίσει το Ολντ Τράφορντ και να χτίσει ένα νέο υπερσύγχρονο στάδιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.