Η Λίγκα ντε Κίτο κατέκτησε το Sudamericana, 4-3 στα πέναλτι τη Φορταλέζα

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2023

Η Λίγκα ντε Κίτο κατέκτησε το δεύτερο Copa Sudamericana στην ιστορία της, νικώντας τη Φορταλέζα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3, με τον τερματοφύλακά της, Ντομίνγκες, να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού με τρεις αποκρούσεις πέναλτι.

Η Φορταλέζα αν και πρωτάρα σε τελικό Sudamericana δυσκόλεψε την πιο έμπειρη Ντε Κίτο, ανοίγοντας το σκορ στο 48ο λεπτό με τον Λουσέρο να νικάει τον Ντομίνγκες, για το 1-0 της βραζιλιάνικης ομάδας.

Η απάντηση από την ομάδα του Εκουαδόρ ήρθε στο 56' με τον Αλτσουγκαράι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους αλλά το σφύριγμα της λήξης τις βρήκε ισόπαλες.

Στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και όλα έδειχναν ότι νικητής θα βγει από τη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ντομίνγκες να είναι ο ήρωας για τη Λίγκα ντε Κίτο με τρεις αποκρούσεις, δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του.


Φορταλέζα (Προπονητής: Χουάν Πάμπλο Βοϊβόδα): Ρικάρντο, Τίνγκα, Μπρίτεζ, Τίτι, Πατσέκο, Γουέλισον (84΄Πέδρο Αουγκούστο), Αλεσάντρε (106΄Λούκας Σάσα), Ποκετίνο (84΄Γκαγιάρδο), Μαρίνιο, Γκιγιέρμε (65΄Πίκατσου), Λουσέρο (100΄Ρομέρο).

Λίγκα ντε Κίτο (Προπονητής: Λουίς Σουμπελδία): Ντομίνγκες, Κιντέρο, Αντέ, Ροντρίγκες, Κινιόνες (97΄Ραμίρες Λεόν), Πιόβι, Μαρτίνες, Γκονζάλες (64΄Αλβαράντο), Ιμπάρα (40΄Αλτζουγκαράι), Χούλιο, Γκερέρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.