Η Λίγκα δείχνει να μη βιάζεται

Κυριάκος Θωμαϊδης01 Σεπτεμβρίου 2024

Από την ημέρα που συναντήθηκαν και συμφώνησαν για το ημιαυτόματο οφσάιντ ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Γιάννης Βρούτσης, δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τη Λίγκα. Αν συμφωνεί ή όχι.

Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού ήταν απολύτως σαφής: Το κόστος της επιπρόσθετης σύμβασης για το ημιαυτόματο οφσάιντ και την goal-line technology να καλυφθεί από τη Super League 1 και όλο το ποσό να παρακρατηθεί τον Ιανουάριο του 2025 από το ποσοστό του στοιχήματος που λαμβάνουν οι ΠΑΕ.

Ο κ. Βρούτσης θεώρησε απολύτως λογική την πρόταση Γκαγκάτση και την έκανε δεκτή. Απομένει να συμφωνήσει η Λίγκα, η οποία προς το παρόν δεν εκδηλώνει τις προθέσεις της, κάτι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Αν οι ομάδες αποφύγουν να χρηματοδοτήσουν τη σχετική σύμβαση, τότε κακό του κεφαλιού τους. Όμως μετά κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι αδικείται από το ανθρώπινο χέρι που παρεμβαίνει στη γραμμή του οφσάιντ ή στη γραμμή του τέρματος. Αλλωστε το κόστος είναι πολύ μικρό, καθώς απαιτούνται δώδεκα πρόσθετες σταθερές κάμερες σε κάθε γήπεδο. Υπολογίζεται ότι δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προσαρμοστεί στην τεχνολογική εξέλιξη του VAR γιατί έχει το πλέον πολύπαθο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ευρώπης. Δεν είναι μόνον οι δικογραφίες της τελευταίας δεκαπενταετίας, οι φάκελοι της Sportradar και οι διεθνής επιτροπεία που ακόμη συνεχίζεται στον τομέα της διαιτησίας. Είναι και το γεγονός ότι οι υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές μας κατατάσσουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως των απλήρωτων ποδοσφαιριστών και προπονητών.

Όταν σε συνοδεύει η ρετσινιά του συνοδοιπορισμού με Τουρκία και Βουλγαρία σε θέματα διαφθοράς, είσαι αναγκασμένος να παλέψεις για να αλλάξεις την εικόνα σου. Η αναξιοπιστία είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διακρίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ξένους συνεργάτες μας ότι έχουμε την πρόθεση να διαφοροποιήσουμε τη διαδρομή του διαβόητου «ελληνικού προβλήματος».

Ισως είναι η τελευταία ευκαιρία για το ποδόσφαιρο της χώρας. Κουραστήκαμε και κουράσαμε. Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι που πήγαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ αποτελούν τη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν ματαιοπονούν περιμένοντας την εξυγίανση. Ηταν γυναίκες, παιδιά και επαρχιώτες από όλη τη χώρα. Μακριά από την τοξικότητα και την άγονη αντιπαράθεση. Αυτοί ακριβώς μας δείχνουν το δρόμο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.