Η λανθασμένη διαχείριση της υπόθεσης Μήτρογλου

Metrosport Team24 Μαρτίου 2022

Ηταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη της υπόθεσης του Κώστα Μήτρογλου και στον Αρη θα έπρεπε να είχαν… φροντίσει και κατ’ επέκταση να είχαν διαχειριστεί διαφορετικά όλα τα γεγονότα που προέκυψαν από το περασμένο φθινόπωρο έως και πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Ως ένα βαθμό, οι «κίτρινοι» δεν λειτούργησαν προς την κατεύθυνση θωράκισης των συμφερόντων τους, δεν προέβλεψαν το ενδεχόμενο εκτροπής της υπόθεση και δεν εκμεταλλεύτηκαν συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα κυρίως στο διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2021.

 Είτε πρόκειται για τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων τα οποία υποδείκνυαν τη σωματική και οργανική κατάσταση του ποδοσφαιριστή είτε άλλα γεγονότα πειθαρχικού χαρακτήρα. 

Αν επρόκειτο για υπέρμετρο σεβασμό στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή, περιορισμένη διορατικότητα ως προς την κατάληξη που θα μπορούσε να έχει αυτή η υπόθεση ή πίστη ότι θα μπορούσαν να ανατραπούν τα δεδομένα της υπόθεσης Μήτρογλου, το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Το σίγουρο είναι ότι η ΠΑΕ δεν λειτούργησε στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων προς κάθε ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι στο ίδιο διάστημα, το τεχνικό επιτελείο είχε ενημερώσει τη διοίκηση για την υπόθεση του 34χρονου ποδοσφαιριστή εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του επί της κατάστασής του, κρίνοντας ασφαλώς από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί.

 Συνεπώς, η διοίκηση είχε στα χέρια της τις εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και κατ’ επέκταση ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιες ήταν (πραγματικά και όχι υποθετικά) οι πιθανότητες επιστροφής του παίκτη στις προπονήσεις.

Παρόλ’ αυτά σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε συγκαταβατικά, προχωρώντας στη χορήγηση αδειών στον ποδοσφαιριστή (για ιατρικούς λόγους) που ήταν και ο λόγος της απουσίας του από τις προπονήσεις, πλην του διαστήματος κατά το οποίο ο Μήτρογλου ήταν εκτός ομάδας. 

Εν τέλει, τα γεγονότα δεν δικαίωσαν όλους όσοι αποφάσισαν και τελικώς χάραξαν συγκεκριμένη πολιτική στο ζήτημα του Κώστα Μήτρογλου. Αυτό ενδεχομένως να διαπιστώσουν τώρα που η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια και οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Εκτός κι αν την ύστατη στιγμή επιτευχθεί εξωδικαστική συμφωνία και ταυτοχρόνως διακανονιστεί η οφειλή απέναντι στον ποδοσφαιριστή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.