Η κρίσιμη εβδομάδα για τον Ηρακλή, τα «όπλα» του και το μέλλον του deal

Βασίλης Μάστορας03 Ιουλίου 2024

Οι φίλοι του Ηρακλή κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, μετά την απόφαση σε πρώτο βαθμό της επιτροπής αδειοδοτήσεων της Ε.Π.Ο. Η απόρριψη της αίτησης αδειοδότησης από την Ε.Π.Ο. ήταν ένα κακό νέο και μη αναμενόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος είχε συνταχθεί με προσοχή και αποκλείονταν κάθε ανάποδη εξέλιξη.

Τελικώς όμως οι «κυανόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν. Η εκδίκαση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα σηματοδοτηθεί η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Σήμερα εκδικάζεται από την Ε.Ε.Α η αίτηση του Μάρα για μερική κατάπτωση της εγγυητικής, μέχρι του ποσού των 75.000 ευρώ. Ο Ηρακλής δεν θα εκπροσωπηθεί στην εκδίκαση, δείχνοντας με τη στάση του ότι συναινεί στο αίτημα του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή. Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της οικονομικής εκκρεμότητας του Ηρακλή με τον ποδοσφαιριστή.

Η απόφαση όμως στο τυπικό μέρος δεν θα επηρεάσει την έφεση που κατέθεσε ο Ηρακλής για την αδειοδότηση του. Και δεν θα την επηρεάσει γιατί σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι «κυανόλευκοι», η μερική κατάπτωση της εγγυητικής είναι μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών η οποία έγινε στις 5/10/2023 και αποτυπώνεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο μερών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι «κυανόλευκοι» δεν παρέστησαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην εκδίκαση της έκδοσης διαταγής πληρωμής για μερική κατάπτωση της εγγυητικής, ούτε κατέθεσαν αίτημα αναστολής επί της προσωρινής διαταγής.

Στην έφεση οι «κυανόλευκοι» θα επικαλεστούν την έγγραφη δήλωση του νομικού εκπροσώπου του Μάρα στις 6/10/2023 ότι ο πελάτης του εξοφλήθη πλήρως και ολοσχερώς, με τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού που υπογράφηκε μία ημέρα νωρίτερα. Ακόμη στη δήλωση αναφέρεται ότι «δεν διατηρούμε καμία απαίτηση». Στα «όπλα» του Ηρακλή συμπεριλαμβάνεται και η δήλωση του Μάρα προς τη SL2 ότι εξοφλήθηκε πλήρως από τον Ηρακλή. Ακόμη υπάρχει δήλωση με ημερομηνία 28/6/2024 του προέδρου του Π.Ο.Τρίγλια-Ηρακλής ότι «συναινεί ανεπιφύλακτα στην άμεση και μερική κατάπτωση της εγγυητικής υπέρ του Μάρα».

Τι σημαίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με την έφεση των «κυανόλευκων»; Ότι η ΠΑΕ στις 31/3, όπως όριζε ο κανονισμός αδειοδότησης, «η προθεσμία πληρωμής του σχετικού ποσού έχει ρυθμιστεί (συμφωνηθεί), δηλαδή είχε συναφθεί γραπτή συμφωνία με τον πιστωτή για παράταση της προθεσμίας πληρωμής». Όλα αυτά προκύπτουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης οφειλής, το οποίο δεν αμφισβητήθηκε μέχρι 31/3 που ήταν η καταλυτική ημερομηνία. Ο Ηρακλής λοιπόν, πηγαίνει στην επιτροπή αδειοδοτήσεων, με γεμάτο το οπλοστάσιο του, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκαιο του και να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα θα προκύψει, αν τελικώς η επιτροπή εμείνει στην πρωτόδικη απόφαση και κρίνει, παρά τα στοιχεία που θα προσκομίσει, ότι δεν πληροί τους όρους που προβλέπει ο κανονισμός.

Με δεδομένο ότι ο κ. Μονεμβασιώτης στους όρους που έχει συμφωνήσει με τον κ. Ευγενίου για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών είναι και η αδειοδότηση, θα προκύψει ένα τεράστιο θέμα: Στην περίπτωση που επιμείνει στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας, θα αποχωρήσει από το deal και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διαμηνύσει στον κ. Ευγενίου. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, παρά την αρχική του θέση ο επιχειρηματίας να βάλει σε άλλη βάση τη συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει νέους οικονομικούς όρους. 

Ενδεχόμενο το οποίο δεν αποκλείεται αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον. Τι θα κάνει στο ενδεχόμενο της μη αδειοδότησης ο κ. Ευγενίου; Το ένα σενάριο είναι να εμείνει σ’ αυτό που έχει διεμηνύσει στη διοίκηση του Γυμναστικού, ότι θα επιστρέψει την ομάδα στην Τρίγλια. Οσο ακραίο κι αν ακούγεται αυτό το σενάριο, όσοι γνωρίζουν την σφοδρή επιθυμία του κ. Ευγενίου να απαγκιστρωθεί από τον Ηρακλή, ο οποίος τον στοιχίζει σε χρήματα και χρόνο, δεν το αποκλείουν. Το ζήτημα είναι να μην χρειαστεί να μπουν τέτοια διλλήματα, για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ο Ηρακλής αξίζει καλύτερης τύχης και δεύτερον γιατί οι φίλοι του Ηρακλή, μετά την εμφάνιση του κ. Μονεμβασιώτη άρχισαν να κάνουν όνειρα για την επιστροφή της περισσότερο αδικημένης ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη μεγάλη κατηγορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.