Η κωμωδία με τη διαιτησία και ο Αρης που έχασε με επίπλαστο σκορ

Βασίλης Μάστορας10 Απριλίου 2023

Τελικά το ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έξυνε τον πάτο του βαρελιού της ανυποληψίας, προφανώς και σε κάποιους δεν ήταν αρκετό. Ηθελαν να το… τρυπήσουν. Κι έτσι πάνω που δεν ήταν και τόσο πρόθυμοι οι elite διαιτητές από τα σοβαρά Πρωταθλήματα της Ευρώπης να έρθουν να διευθύνουν ελληνικούς αγώνες, προέκυψε και το θέμα με τους Πολωνούς διαιτητές και η «τρύπα» στο βαρέλι της ανυποληψίας μεγάλωσε.  

Το τι ακριβώς έγινε το γνωρίζουν μόνο οι πρωταγωνιστές της πιθανής «σκηνοθεσίας». Απ’ ότι υποστηρίζουν οι πρωταγωνιστές δεν υπήρχαν λόγοι για αντικατάσταση των διαιτητών από την Πολωνία που είχαν οριστεί να διευθύνουν τον αγώνα ΑΕΚ-Αρη. Όλα ξεκίνησαν από μία διαρροή για να ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις, ακόμη και από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Πολωνίας. 

Η λογική λέει λοιπόν ότι κάτι μυρίζει σ’ αυτή την ιστορία κι αυτό δεν είναι αλκοόλ από τα χνότα των Πολωνών. Κι άντε να πιστέψουμε ότι ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ ποιος ήταν αυτός που τους υποδέχτηκε από την ΚΕΔ και τους απέτρεψε να κάνουν καταγγελία, όπως υποστηρίζουν, στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου; Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Το πιθανότερο είναι μετά από αυτό το περιστατικό να αυξηθεί ο βαθμός δυσκολίας εξεύρεσης ξένων διαιτητών για τα πλέι οφ, παρά να βρεθούν οι πιθανοί ένοχοι.

Ο Διαμαντόπουλος που αντικατέστησε σύμφωνα με τον ΚΑΠ τον Πολωνό, ήταν ολοφάνερο ότι διαιτήτευε κάτω από ψυχολογική πίεση. Ισως αυτός να ήταν και ο λόγος που έκανε λάθη, τα οποία όμως ήταν όλα σε βάρος του Αρη. Και λάθη επαναλαμβανόμενα μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρούνται.  

Ο Αρης που μπήκε προφανώς υποψιασμένος στο γήπεδο για την συμπεριφορά του Διαμαντόπουλου, έδειξε αποφασιστικότητα. Ο Τερζής έβαλε τον Σαλέμ Εμπακατά στο δεξιό άκρο της άμυνας, επανέφερε τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, αποκαθιστώντας την τάξη και τον Καμάτσο στην κορυφή ποντάροντας στην ταχύτητα του. Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα ήταν στο άξονα της μεσαίας γραμμής και Ιτούρμπε, Πάλμα στα άκρα. Η πρόθεση του Αρη να παλέψει τον αγώνα φάνηκε από το πρώτα λεπτά. Ο Καμάτσο έχασε μία εξαιρετική ευκαιρία. και λίγο αργότερα ο Νταρίντα.  

Ο Αρης προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ΑΕΚ και το κατάφερε παρότι Ιτούρμπε και Πάλμα δεν βοηθούσαν ανασταλτικά, αλλά η άμυνα έχασε σε πολλές φάσεις τον Αραούχο. Όλα αυτά μέχρι το σημείο που ο Ετέμπο, που γενικά ήταν καλός ανασταλτικά, έκανε ένα επιπόλαιο μαρκάρισμα και η ΑΕΚ πήρε πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ. Το γκολ της ΑΕΚ δεν έριξε την ψυχολογία των παικτών του Αρη. Αντιθέτως. Πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Οι δύο με τον Καμάτσο δεν αξιοποιήθηκαν, άλλα ο Ιτούρμπε ισοφάρισε στη λήξη του ημιχρόνου οπότε και πάλι η ομάδα του Τερζή μπήκε στο παιχνίδι.  

Ο Αρης στην ουσία πετυχαίνει αυτό που δικαιούταν. Στο β’ ημίχρονο έδειξε νευρικότητα στο ξεκίνημα και έκανε αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει διαδοχικές επιθέσεις. Εχασε όμως μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Νταμπό (58ο), αλλά έδειχνε ότι δύσκολα θα λυγίσει απέναντι στην παθιασμένη για τη νίκη ΑΕΚ. 

Ο Τερζής έβγαλε ήδη τον Ετέμπο από τον αγώνα γιατί είχε κίτρινη κάρτα και έβαλε τον Ντουκουρέ (46ο). Ακολουθεί η αλλαγή του Ιτούρμπε (62ο) με τον Οντουμπάτζο προκειμένου να ενισχύσει την δεξιά πλευρά, απ’ όπου η «Ενωση» εύρισκε χώρους επιτιθέμενη. Αλλαγή η οποία δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή, καθώς θα μπορούσε ο Ιτούρμπε να βρει άλλον ρόλο στην 11άδα καθώς ήταν κινητικός και με καλή ψυχολογία.  

Πάλμα και Πίρσμαν συνέχισαν να έχουν αδυναμία στο να σταματήσουν τις επιθέσεις της ΑΕΚ από δεξιά, ο Τσούμπερ που μπήκε στον αγώνα στο 61ο δίνει λύσεις στην ΑΕΚ σκοράροντας δύο φορές κι έτσι ο Αρης φεύγει από το γήπεδο με ένα πλασματικό σκορ στην πλάτη του. Δικαιούνταν κάτι καλύτερο σύμφωνα με την απόδοση του. Επαιξε έξυπνα, δημιούργησε ευκαιρίες και ήταν καλύτερος απ’ όλους τους προηγούμενους αγώνες των πλέι οφ. Σίγουρα του στοίχησε ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του Μπράμπετς που χάλασε την ισορροπία της άμυνας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.