Η Κλαμπ Μπριζ «έδειξε» στον ΠΑΟΚ τι πρέπει να κάνει στις μεταγραφές

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Απριλίου 2024

Επιμένω ότι οι δύο αγώνες του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ αποτέλεσαν ένα πολύ διδακτικό μάθημα. Τα οποίο πρέπει να εμπεδώσουν καλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Κυρίως ο Ιβάν, οι συνεργάτες του και ο Λουτσέσκου, από τους οποίους εξαρτάται πάντα η ποιότητα του ρόστερ της ομάδας.

Η Κλαμπ Μπριζ, το λέγαμε και πριν από τους αγώνες, είναι μια νεανική, κατά βάση ομάδα, με παίκτες όμως αυστηρά επιλεγμένους. Αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί, έχουν όλοι τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε αναλογία φυσικά σύμφωνα με τις θέσεις τους και τον ρόλο που παίζει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο: Πολλές φυσικές δυνάμεις που “βγάζουν” ενέργεια και ένταση, μεγάλη ταχύτητα στις κινήσεις και στη σκέψη και άφθονη δεξιοτεχνία.

Υποτίθεται ότι τις ίδιες αυτές αρετές έχουν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ναι, τις έχουν. Αλλά αρκούν μόνο για τις ελληνικές διοργανώσεις και στην Ευρώπη με αντιπάλους που είναι είτε κατώτεροι, είτε περίπου ισοδύναμοι. Οπως αποδείχθηκε στην πράξη, ούτε η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός, ούτε η Αιντραχτ, ούτε και όλοι οι άλλοι αντίπαλοι στους φετινούς αγώνες του ΠΑΟΚ ήταν πιο ποιοτικοί από την Κλαμπ Μπριζ. Ηρθε η βελγική ομάδα στον δρόμο του ΠΑΟΚ για να δείξει πολύ ξεκάθαρα οτι οι ομάδες που διεκδικούν μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη διαθέτουν παίκτες με αυτές τις αρετές σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Ας μην το κουράζουμε πολύ. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, έπαιξε τα δύο ματς με την Κλαμπ Μπριζ έχοντας στα χαφ Μεϊτέ, Οζντόεφ και Σβαμπ. Οι αντίπαλοί τους... δεν τους είδαν. Απέναντι στα βαριά κορμιά του ΠΑΟΚ αυτοί είχαν ταχύτατα “τρεχαντήρια”, που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου. Μαζί με τους επιθετικούς και τους πλάγιους μπακ “τρύπησαν” πάμπολλες φορές την άμυνα του ΠΑΟΚ και από τον άξονα και από τα πλάγια, χάρη στην ταχύτητά τους και την ακρίβεια στους συνδυασμούς τους. Και όλοι μαζί εξουδετέρωσαν εύκολα όλα τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ. Ολα όμως. Ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που λίγο αισθάνθηκαν οι Βέλγοι ήταν ο Τάισον, χάρη στην ικανότητά του να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα μπροστά, αλλά κι αυτόν τον έκοβαν, έστω με φάουλ, πάντα έξω από την περιοχή τους. Και να μην ξεχνάμε ότι κατόρθωσαν να έχουν τον τερματοφύλακά τους και στα δύο παιχνίδια απλό θεατή. Αλήθεια, θυμάται κανείς καμιά κρίσιμη απόκρουση του Γιάκερς σ' αυτά τα 180 λεπτά; Θυμάται καν πώς λέγεται ο τερματοφύλακας της Κλαμπ Μπριζ;

Σε λίγο καιρό θα τελειώσει η σεζόν και θα αρχίσουν οι μεταγραφές. Τότε είναι που πρέπει να αξιοποιήσουν τα μαθήματα από τα ματς με την Κλαμπ Μπριζ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Παίκτες οι οποίοι δεν είναι ταυτόχρονα και δεξιοτέχνες και ταχείς δεν μπορούν να συγκροτήσουν ρόστερ ομάδας που έχει υψηλούς στόχους στην Ευρώπη. Ταχείς και δεξιοτέχνες δεν χρειάζονται μόνο στην επίθεση. Χρειάζονται σε όλες τις γραμμές. Σε όλες ανεξαίρετα τις θέσεις. Ούτε μία φορά “πούλησαν” την μπάλα υπό την πίεση των επιθετικών του ΠΑΟΚ, οι αμυντικοί της Κλαμπ Μπριζ. Ούτε μία φορά κατάφερε να βρει ευκαιρία ο ΠΑΟΚ από προσωπικό λάθος αμυντικού της Κλαμπ Μπριζ. Ολοι οι αμυντικοί τους συναγωνίζονται σε ταχύτητα, δεξιοτεχνία και ακρίβεια στις πάσες όλους τους μέσους και όλους τους επιθετικούς συμπαίκτες τους.Κι όπως είδαμε, οι πολλές και σημαντικές απουσίες που είχαν στη ρεβάνς δεν φάνηκαν καθόλου. Πάλι για παράδειγμα, ανάμεσα στους απόντες ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Κλαμπ Μπριζ. Και λοιπόν; Αυτός που έπαιξε στη θέση του πέτυχε στην Τούμπα δύο γκολ και για μικρές λεπτομέρειες δεν πέτυχε άλλα δύο...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.