Η καλύτερη μεταγραφή, η επιστροφή της χαμένης εμπιστοσύνης του κόσμου

Βασίλης Μάστορας13 Ιουνίου 2024

Ο προγραμματισμός του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μετά τον χαμένο Τελικό του Βόλου, άνοιξε το κουτί των αντιδράσεων και ακούστηκαν αλήθειες τις οποίες οι περισσότεροι τις ήξεραν και οι υπόλοιποι δεν ήθελαν να τις παραδεχτούν.

Όλοι όμως έκαναν την ανάγκη φιλότιμο, μπροστά στον μεγάλο στόχο της ομάδας. Μετά την αποτυχία όμως το κλίμα έγινε βαρύ και πλέον ο κόσμος του Άρη θέλει αποδείξεις ότι η διοίκηση έχει πάρει το μήνυμα. Κανείς δεν περιμένει ότι ως δια μαγείας θα αλλάξουν πολλά πράγματα και ότι Άρης θα γίνει υπερομάδα που θα διεκδικεί τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Περιμένει όμως απαντήσεις, για παράδειγμα, για τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Καρυπίδης τον περασμένο Νοέμβριο ότι «θα γίνουν πράγματα που θα τρίβετε να μάτια σας». Υπόσχεση η οποία αποδείχθηκε ακόμη ένα πυροτέχνημα προκειμένου να «αγοραστεί» χρόνος. Είναι ολοφάνερο ότι η διοίκηση επένδυε πολλά στην κατάκτηση του Κυπέλου η οποία αν τελικά υλοποιούνταν, όλα θα ήταν διαφορετικά ετούτη τη στιγμή. Ο κόσμος θα κατάπινε τις πικρίες του και θα συνέχισε να δίνει πίστωση χρόνου στη διοίκηση. Πλέον όμως όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία.

Οι όποιες στραβοτιμονιές έκανε η διοίκηση και εκφράστηκαν από τον κ. Καρυπίδη, διογκώθηκαν στο μυαλό των φίλων του Άρη και τις θυμούνται ξανά και ξανά. Ο λαοπρόβλητος διοικητικός παράγοντας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος πλέον δεν πείθεται από κάθε είδους επικοινωνιακά τρικ. Το αντίθετο. Θέλει έργα και όχι υποσχέσεις οι οποίες δεν υλοποιούνται. Και κυρίως, θέλει η διοίκηση να πείσει ότι δεν παραβιάζει το βασικό εγχειρίδιο της διοίκησης μίας ΠΑΕ. Εγχειρίδιο το οποίο έχει βασικούς κανόνες τους οποίους όποιος τους παραβιάζει το πληρώνει ακριβά. Πρώτα οι παράγοντες ασπάζονται τα κεφάλαια του διοικητικού εγχειριδίου και μετά, αναλόγως με το ταλέντο και το μπάτζετ του καθενός, προσθέτουν κι άλλες σελίδες.

Η διοίκηση του Άρη επιχείρησε, πολλάκις, την… παρά φύση λειτουργία της ΠΑΕ. Πολιτική η οποία έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια από τα γραφεία της Αλκμήνης και έχει γίνει αντικείμενο δυσμενών σχολίων. Η όποια κριτική όμως ασκήθηκε δεν διαμόρφωσε ένα νέο διοικητικό περιβάλλον στην ΠΑΕ Αρης. Ο κ. Καρυπίδης συνέχισε να ακολουθεί ό,τι αυτός πίστευε ότι είναι σωστό, χωρίς το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι και εκείνο που προέχει είναι να επιχειρηθεί από τη διοίκηση, αν μπορέσει, να κερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτή θα είναι η καλύτερη μεταγραφή για τον Αρη. Να μιλήσει και να πείσει ότι θα κάνει μία ορθολογική πολιτική η οποία θα βοηθήσει την ομάδα να είναι μαχητική και αγωνιστικά αξιόπιστη. Να εμπλουτίσει με τεχνοκράτες το στελεχιακό προσωπικό, να αξιολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον των υπαρχόντων και να προσλάβει επιστημονικά καταρτισμένα άτομα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλα έχουν αξία και εκεί διαφέρει μία ομάδα η οποία απλώς συμπληρώνει αριθμητικά το Πρωτάθλημα και παίρνει αγωνιστική υπεραξία από τον κόσμο της, από μία που με σχεδιασμό αυξάνει τις πιθανότητες της για διάκριση. Οι κανόνες είναι γνωστοί, κι όποιος τους παραβιάζει πληρώνει το τίμημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.