Συνηθίσαμε να λέμε ότι εκτεθήκαμε διεθνώς. Τείνει να γίνει κοινή παραδοχή στη χώρα.
Οι δικαστικές περιπέτειες δύο ευρωβουλευτριών μας, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τι χειρότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς...
Όμως δεν πρέπει να κατηγορούμε μονάχα τους εαυτούς μας. Ρίξτε μια ματιά στους Γάλλους που πρώτοι έβαλαν το Κατάρ στο παιχνίδι της διοργάνωσης του Μουντιάλ.
Ο Σαρκοζί φρόντισε για το γιο του, ο οποίος προσελήφθη στον ξενοδοχειακό όμιλο Αccor που ανήκει στον εμίρη. Ο κανακάρης του Πλατινί πήρε καλύτερη θέση. Ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της αραβικής εταιρείας αθλητικών ειδών Buruda.
Θέλετε και μεγαλύτερα γαλλικά deals με τους Καταριανούς; Πούλησαν 24 Rafale στο εμιράτο αντί 6,5 δισ. ευρώ και ξεφορτώθηκαν την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εξαγοράστηκε από τους Καταριανούς ώστε ο Σαρκοζί να βοηθήσει τον κολλητό του πρόεδρο της ομάδας Μπαζίν.
Απλώς οι Γάλλοι είχαν την ευφυΐα να κάνουν νομότυπες δουλειές, να εισπράξουν εμβάσματα με πετροδόλαρα και όχι να τρέχουν με βαλίτσες μετρητών στα σπίτια και στα ξενοδοχεία.
Αν θέλει να διηγηθεί κανείς μια παράλληλη ιστορία που μας έκανε να ντρεπόμαστε, είναι η δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη. Όμως όπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει και φως.
Μόλις προχθές οι μπασκετμπολίστες των εφηβικών ομάδων του ΠΑΟΚ και του Αρη επιβιβάστηκαν στο ίδιο λεωφορείο για να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να μετάσχουν σ’ ένα τουρνουά.
Οι 18χρονοι αθλητές νίκησαν το οπαδικό μίσος με μια και μόνη κίνηση. Οι περισσότεροι πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, είναι φίλοι μεταξύ τους και θέλησαν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Αλλωστε το βασικό επιχείρημα έναντι των χούλιγκανς είναι ότι δεν μπορούν να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, μόνο και μόνο γιατί στην πιο τρυφερή στιγμή της ηλικίας τους έκαναν μια απολύτως ανιδιοτελή επιλογή: Ο ένας έγινε ΠΑΟΚ και ο άλλος Αρης. Μπορείς να βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, γι’ αυτό το πράγμα;
Οι δύο παράλληλες ιστορίες (Ευρωβουλή-βία στα γήπεδα) δείχνουν ότι υπάρχουν απαντήσεις και διέξοδοι. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η ελληνική επανεκκίνηση δεν είναι κενό γράμμα. Είναι τρόπος ζωής.