Η ιστορική βραδιά και η γραμμή που δεν πρέπει να περάσει κανείς

Κώστας Πετρωτός19 Μαΐου 2024

Αρκεί μόνο το ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών για τον ΠΑΟΚ για να αναδείξει πόσο μάγκικο είναι το Πρωτάθλημα που πάνε να πάρουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του: Ο Δικέφαλος νίκησε κατά σειρά ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με διπλό στην έδρα του συμπολίτη Αρη θα σηκώσει την κούπα, χωρίς να περιμένει κανένα άλλο αποτέλεσμα. 

O ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση (85 γκολ), την καλύτερη άμυνα (33), την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων (+52) και κατά γενική ομολογία έχει παίξει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχοντας στις τάξεις του παίκτες όπως ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας, ο Αντρίγια, ο Κουλιεράκης, ο Κοτάρσκι, ο Μπάμπα και άλλα που κάθε αντίπαλός του θα ήθελε να έχει στο δυναμικό του.

Είναι η ομάδα που έχει δείξει τρομερή αντοχή και βγάζει αντίδραση στις δύσκολες καταστάσεις και όλα αυτά ενώ έκανε πορεία σε βάθος τόσο στο Κύπελλο όσο και στην Ευρώπη.

Προφανώς, ο Λουτσέσκου (χωρίς μάλιστα να έχει και έναν κορυφαίο φορ όπως το 2019) και παίκτες του έχουν κάνει την δουλειά τους κάτι παραπάνω από πολύ καλά, είτε το πάρουν, είτε όχι, αλλά σαφέστατα η στέψη μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» θα είναι κάτι που θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου. Και για να είμαστε και δίκαιοι στα σχόλια μας απέναντι στον Αρη, προφανώς και αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο να βάλει «στοπ» σε αυτή την φιλοδοξία του συμπολίτη του.

Ωστόσο, ως άνθρωπος που πλέον έχει φτάσει στα 50 και έχει οικογένεια, δεν μπορώ παρά να εστιάσω στο πρωτεύον, το να μην ξεφύγουμε από αυτό που ορίζει η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα. Ναι καζούρα, κόντρα στο τερέν, επιθυμία του ενός να νικήσει τον άλλο, όμως, για όλα υπάρχει ένα όριο το οποίο δεν πρέπει να υπερβεί κανείς. Πρέπει ο καθένας μας να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην χαθεί η ηρεμία και η καθαρή σκέψη και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να αντιληφθούν μέχρι που φθάνει ο οπαδισμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.