Η ισορροπία που αναζητά ο Άρης και οι λύσεις για τις πολλές απουσίες

Βασίλης Μάστορας11 Νοεμβρίου 2023

Ο Άρης σήμερα (11/11) στον Βόλο, κόντρα στον Ν.Π.Σ. καλείται να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: Πρώτον αν θα καταφέρει να καλύψει τις πολλές απουσίες και δεύτερον, αν ο Μάντζιος με τους παίκτες κατάφεραν να βρουν το φάρμακο για την αγωνιστική ανισορροπία που παρουσιάζει η ομάδα μεταξύ των δύο ημιχρόνων.

Και τα δύο είναι ζητήματα που επηρεάζουν την τελική εξέλιξη των αγώνων των «κίτρινων» και τα σημάδια αυτά ήταν εμφανή στους περισσότερους φετινούς αγώνες. Εκτιμήσεις υπάρχουν πολλές για τις αιτίες αυτής της εικόνας, αλλά το ζήτημα είναι πότε θα υπάρξει βελτίωση. Γιατί αυτή είναι που θα βοηθήσει τον Άρη να φθάσει στα αποτελέσματα που θέλει. 

Ο Μάντζιος μιλώντας χθες για τον αγώνα στα κανάλια της NOVA Sports παρουσιάστηκε αισιόδοξος: «Η προσπάθειά μας ήταν να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι» τόνισε. Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη απέχει αρκετά και ο Μάντζιος έκανε παρόμοιες δηλώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς να υπάρξει ταύτιση λόγων και έργων, θα πρέπει το βράδυ να δούμε αυτή τη βελτίωση.

Ο Άρης έχει να διαχειριστεί και κακή την ψυχολογία που δημιουργήθηκε στον οργανισμό μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Κομμάτι το οποίο επίσης χρειάστηκε δουλειά τις μέρες που επακολούθησαν. Το σημαντικότερο όμως είναι οι απουσίες. 

Συνολικά οκτώ μετράει ο προπονητής του Άρη. Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι ανέτοιμοι Φεράρι και Σαβέριο οι οποίοι συμμετέχουν στην αποστολή αλλά δεν είναι απολύτως έτοιμοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μάντζιος σήμερα θα έχει να λύσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο σχετικά με την αμυντική διάταξη του Άρη καθώς λείπουν Φαμπιάνο, Βέλεθ, Δεληζήσης και Οντουμπάτζο. Αυτό σημαίνει σίγουρα ότι ο προπονητής του Άρη θα χρειαστεί να δημιουργήσει ένα σχήμα ανάγκης με την ελπίδα ότι θα έχει καλή αγωνιστική συμπεριφορά. 

Ισως να ποντάρει σε βοήθειες από τους αμυντικούς χαφ, ώστε να είναι μικρότερη η επιβάρυνση της άμυνας. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα στοίχημα η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Άρης σήμερα στον Βόλο. Ελαφρυντικά αν δεν καταφέρει να νικήσει θα υπάρχουν, αλλά όπως δήλωσε και ο Μάντζιος «όταν είσαι μεγάλη ομάδα υπάρχει το “πρέπει” και εμείς πρέπει να λειτουργούμε υπό όλες τις συνθήκες”. Κι αυτή είναι μία μεγάλη αλήθεια η οποία θα πρέπει να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.