Η Ιαπωνία με το σπαθί της στα νοκ άουτ, η Γερμανία... ακόμη περιμένει το δώρο

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Να που ζήσαμε χθες την πιο συναρπαστική, μέχρι τώρα, βραδιά στο Μουντιάλ. Για δύο-τρία λεπτά, όταν η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε με 2-1, ήταν εκτός συνέχειας και η Γερμανία, αλλά και η Ισπανία, αφού είχε δεχτεί δύο γκολ από την Ιαπωνία λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. 

Οι Γερμανοί ανέδρασαν, έφτασαν στο 4-2 και ουσιαστικά δούλεψαν για τους Ισπανούς, αφού οι ίδιοι, με ήττα της Ισπανίας, δεν μπορούσαν να προκριθούν. Περίμεναν μέχρι το τέλος ένα δώρο από τους Ισπανούς, δηλαδή να ισοφαρίσουν έστω τους Ιάπωνες, αλλά αυτό το δώρο δεν ήρθε ποτέ. Οι Ισπανοί μέχρι τη λήξη πολιόρκησαν, δημιούργησαν όμως μόνο μία ευκαιρία για γκολ, πέφτοντας πάνω στο αδιαπέραστο ιαπωνικό τείχος. 

Ετσι, πρώτη είχαμε στο πέμπτο γκρουπ την Ιαπωνία, που θα παίξει στα νοκ άουτ με την Κροατία και δεύτερη την Ισπανία που θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο. Η Ισπανία πέρασε ουσιαστικά χάρη στην “επτάρα” που είχε “ρίξει” στην Κόστα Ρίκα, η Γερμανία αποκλείστηκε γιατί, πολύ απλά, ήταν απογοητευτική, όσο για την Ιαπωνία το άξιζε και με το παραπάνω. Το να κερδίζεις Γερμανούς και Ισπανούς σε τελικούς Μουντιάλ δεν είναι κάτι συνηθισμένο, έστω και αν έχεις χάσει από την Κόστα Ρίκα.

Στο άλλο γκρουπ, τo έκτο, το Mαρόκο έκανε το αναμενόμενο, νίκησε τον αδιάφορο Καναδά και όχι μόνο προκρίθηκε αλλά πήρε και την πρώτη θέση στον όμιλο, αφήνοντας δεύτερη τη φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Κροατία. Η οποία το άξιζε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Βέλγιο, τη δεύτερη μεγάλη απογοήτευση του Μουντιάλ, μαζί με τη Δανία. Αστεία, αστεία, το Μαρόκο νίκησε Βέλγιο και Καναδά και έφερε ισοπαλία με την Κροατία. Να, λοιπόν, η τρίτη ευχάριστη έκπληξη μετά τη Σενεγάλη και την Αυστραλία.

Σήμερα τελειώνει η φάση των ομίλων και τα βαθμολογικά δεδομένα είναι ίδια και στα δύο γκρουπ. Ο πρώτος έχει έξι βαθμούς, ο δεύτερος τρεις και οι άλλοι δύο από έναν.

Το Καμερούν ελπίζει σε ένα θαύμα, να νικήσει δηλαδή τη Βραζιλία και να βγει ισοπαλία στο Ελβετία-Σερβία, ή να νικήσει η Σερβία χωρίς πολλά γκολ. Η Ελβετία θέλει νίκη, αλλά και ισοπαλία αν το Καμερούν δεν κάνει το “μπαμ”, ενώ η Σερβία παίζει μόνο για τη νίκη και αν την πάρει θα προκριθεί, αρκεί επίσης να μη γίνει η σούπερ έκπληξη από το Καμερούν. Στην απίθανη περίπτωση να νικήσουν η Σερβία και το Καμερούν, θα προκριθεί αυτός που θα έχει τον καλύτερο συντελεστή γκολ.

Τα ίδια που ισχύουν για το Καμερούν, ισχύουν και για τη Νότια Κορέα, που παίζει με την Πορτογαλία και τα ίδια που ισχύουν για Ελβετία και Σερβία, ισχύουν για Γκάνα και Ουρουγουάη, που παίζουν μεταξύ τους.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.