Η Γουέστ Χαμ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο της Άρσεναλ!

Πέτρος Χαριζακλής29 Δεκεμβρίου 2023

Την τρίτη φετινή της ήττα και πρώτη στο «Έμιρεϊτς» υπέστη η Άρσεναλ με 0-2 από τη Γουέστ Χαμ που επέτρεψε στη Λίβερπουλ να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League στο τέλος του πρώτου γύρου.

Οι «κανονιέρηδες» έχασαν από τα «σφυριά» στο ντέρμπι του Λονδίνου παρά τις πολλές ευκαιρίες και έμειναν στην 2η θέση. Η Γουέστ Χαμ με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην 6η θέση.

Μόλις στο 13ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Έμερσον έβγαλε τη σέντρα, ο Γκάμπριελ έκανε... τσαφ στην προσπάθεια του να απομακρύνει, ο Μπόουεν πρόλαβε την μπάλα πριν βγει, έκανε το γύρισμα και ο Σούτσεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ. Στο 41' η Άρσεναλ είχε τεράστια ευκαιρία! Κάθετη πάσα του Όντεγκααρντ, διαγώνιο σουτ του Σάκα, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αρεολά.

Το 0-2 ήρθε στις αρχές του δευτέρου μέρους (55') έχοντας ελληνικό χρώμα. Ο Γουόρντ-Πράους εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαυροπάνος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά «έγραψε» το 0-2 χωρίς να πανηγυρίσει καθώς σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις ο Ράγια έπιασε πέναλτι του Μπενράχμα, στο οποίο υπέπεσε ο Ράις.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (64' Νέλσον), Ράις, Όντεγκααρντ, Τροσάρ (79' Σμιθ Ρόου), Σάκα, Ζεσούς, Μαρτινέλι (64' Eνκέτια).

Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Αρεολά, Τσούφαλ, Ογκμπόνα, Μαυροπάνος, Έμερσον, Αλβάρες, Σούτσεκ, Πακετά (33' Mπενράμα), Κούντους, Γουόρντ-Πράους, Μπόουεν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.