Η Φλουμινένσε πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής για πρώτη φορά!

Πέτρος Χαριζακλής05 Νοεμβρίου 2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Φλουμινένσε κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες και έγινε Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής.

Η βραζιλιάνικη ομάδα κέρδισε με 2-1 την Μπόκα στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και έγινε η 11η διαφορετική ομάδα της Βραζιλίας με Κόπα Λιμπερταδόρες στο παλμαρέ της. Το ματς είχε ένταση, μονομαχίες, κίτρινες και κόκκινες κάρτες και τρία υπέροχα γκολ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο 15λεπτο, η Φλουμινένσε με κεφαλιά του Κάνο και η Μπόκα με σουτ του Μερεντιέλ.

Στο 36ο λεπτό όμως ήρθε το πρώτο γκολ της βραδιάς. Άριας και Σαβιέρ συνεργάστηκαν ωραία, ο τελευταίος γύρισε στο πέναλτι και ο Κάνο με ωραίο μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπόκα βελτιώθηκε και έφτασε στην ισοφάριση. Πρώτα βέβαια ο Μεδίνα και ο Αντβίκουλα δεν κατάφερε να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 50' και στο 56'. Στο 70' το δυνατό σουτ του Εσεκιέλ Φερνάντες, στην αγκαλιά του Φάμπιο η μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1. Ο Αντβίκουλα πήρε την μπάλα από τα δεξιά, προσπάθησε να συγκλίνει, έκανε δύο προσποιήσεις και έπιασε ένα φανταστικό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή χωρίς να αφήσει περιθώριο στον Φάμπιο.

Στο 89' ο Μερεντιέλ έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ωστόσο η τελευταία ευκαιρία της κανονικής διάρκειας ήταν για τη Φλουμινένσε. Ο Μπαρμπόζα βγήκε σε τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του ήταν κακό από ευνοϊκή θέση.

Στην παράταση όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε προσεκτικά και πως θα οδηγηθούν στα πέναλτι. Ο Κένεντι είχε άλλη άποψη και στο 99ο λεπτό έδωσε ξανά προβάδισμα στη Φλουμινένσε. Ο Βραζιλιάνος με ένα σουτ-δυναμίτη από το όριο της περιοχής «έγραψε» το 1-2.


Στους πανηγυρισμούς για το 1-2, ο Κένεντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, ο Φάμπρα της Μπόκα χτύπησε τον Νίνο και μέσω του VAR ο διαιτητής τον απέβαλλε.

Στο 107' ο Μπενεντέτο έπιασε ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στη Φλου, με τον Γκούγκα να σημαδεύει δοκάρι σε τετ-α-τετ.

ΜΠΟΚΑ: Ρομέρο, Αντβίνκουλα, Φιγκάλ (113΄Βαλντέζ), Βαλεντίνι, Φάμπρα, Μεντίνα (106’ Ταμπόρντα), Γκ. Φερνάντες, Ε. Φερνάντες (106’ Σαράτσι), Μπάρκο (78’ Λανγκόνι), Μερεντιέλ (90’ Χάνσον), Καβάνι (78’ Μπενεντέτο).

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ: Φάμπιο, Σαβιέρ, Νίνο, Μέλο (52’ Μαρλόν), Μαρσέλο (80’ Ντιόγκο Μπαρμπόσα), Μαρτινέλι (80’ Λίμα), Αντρέ, Άριας, Γκάνσο (80’ Κένεντι), Κένο (102’ Μπραζ), Κάνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.