Η φιλοσοφία του Λόβρεν: «Κατακτώντας τίτλους, είναι σαν φτιάχνω παζλ»

Κώστας Πετρωτός13 Σεπτεμβρίου 2024

Η γεμάτη καριέρα του Ντέγιαν Λόβρεν έχει συνοδευτεί από πολλές διαφορετικές ιστορίες, αρκετές με ανθρώπινο χαρακτήρα, καθώς έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, βιώνοντας ακόμη και την προσφυγιά. Αυτά τα βιώματα δημιούργησαν την προσωπικότητα νικητή του Κροάτη αμυντικού και πάνω σε αυτό το στοιχείο έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε μία συνέντευξη που είχε δώσει στην ρωσική εφημερίδα «Sport-Express», λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του από την Λίβερπουλ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σε αυτή την συνέντευξη, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ είχε μιλήσει για πολλά διαφορετικά θέματα: από την περίοδο του κορονοϊού και τα εμβόλια τονίζοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε το ρωσικό, την βοήθεια που προσέφερε σε συμπατριώτες του φιλοξενώντας τους στο ξενοδοχείο του μετά από ένα μεγάλο σεισμό στην Κροατία, μέχρι και την φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο.

Σε ό,τι αφορά στην φιλοσοφία του, την περιέγραψε ως εξής: «Για μένα, το να κατακτώ τίτλους είναι σαν ένα παζλ. Όσους περισσότερους κατακτώ, τόσο πιο κοντά έρχομαι στην μεγάλη εικόνα. Η Ζενίτ πρέπει να προοδεύσει και να πάρει περισσότερους τίτλους, γι’ αυτό είμαι εδώ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μάλιστα, τόνισε, εξηγώντας την επιλογή του να πάει στην ρωσική ομάδα: «Είναι απλό: θέλω να προοδεύω σε όλους τους συλλόγους που παίζω. Θέλω οι οπαδοί να με θυμούνται με θετικό τρόπο, να θυμούνται ότι δίνω το 100%. Θέλω σε μία πόλη που έπαιξα, να με υποδέχονται θερμά μετά από 10, 15 χρόνια. Δεν ήρθα στην Ζενίτ για τα χρήματα. Επαναλαμβάνω: θέλω να με θυμούνται με καλό τρόπο, σας ένα παίκτη που δουλεύει σκληρά, έχει εμπειρία και βοήθησε τα νέα παιδιά. Πάντα το κάνω αυτό, γιατί θυμάμαι πώς κι εγώ έμαθα ως νέος από τους παλιότερους».

Το μήνυμα του Κλοπ: «Μας λείπεις...»

Στην ίδια συνέντευξη υπάρχει και μία αποκάλυψη από τον Λόβρεν, για ένα μήνυμα που είχε λάβει από τον Γιούργκεν Κλοπ στους πρώτους μήνες μετά την αποχώρησή του από την Λίβερπουλ, όταν οι «reds» έφτασαν στο σημείο να παίζουν με στόπερ τους χαφ Φαμπίνιο και Χέντερσον. «Δεν μετανιώνω που έφυγα. Η απόφασή μου το καλοκαίρι ήταν καθαρή: να φύγω από τη Λίβερπουλ και δεν κοιτάω πίσω. Στενοχωριόμουν την περασμένη σεζόν που δεν έπαιξα, αλλά τώρα όλα είναι διαφορετικά. Νομίζω ότι στη Λίβερπουλ λείπω περισσότερο από ό,τι μου λείπει Και ο Γιούργκεν Κλοπ το ξέρει, γιατί επικοινωνούμε. Έγραψε πρόσφατα: «Μας λείπεις», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.