Η F1 επιστρέφει στο Λας Βέγκας: Οι ένδοξες εποχές με το φιλί στο στόμα της Νταϊάνα Ρος στον νικητή

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2023

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του πιο φαντασμαγορικού αγώνα στην ιστορία της Formula 1. Το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2023 το Λας Βέγκας θα φιλοξενήσει το προτελευταίο Grand Prix της φετινής σεζόν. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί Σάββατο αντί για Κυριακή (στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα), κάτι που είχε να συμβεί στο θεσμό εδώ και 38 χρόνια.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που διεξάγεται αγώνας της F1 στην πόλη της Νεβάδα. Για την ακρίβεια είναι η τρίτη, καθώς είχαν προηγηθεί τα Grand Prix του 1981 και του 1982. Τότε όμως τα μονοθέσια δεν περνούσαν από το θρυλικό Strip του Λας Βέγκας – όπως θα κάνουν φέτος – αλλά από ένα... πάρκινγκ! Μάλιστα, η διαδρομή μήκους 3,65 χλμ. είχε στηθεί στο χώρο στάθμευσης του Ceasars Palace, από το οποίο ο αγώνας πήρε το όνομά του.

Το Caesars Palace Grand Prix του 1982 διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου και ήταν ο 16ος και τελευταίος αγώνας της σεζόν. Εκεί κρίθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, με τον Κέκε Ρόσμπεργκ (πατέρας του μετέπειτα πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ) να κατακτά τον τίτλο οδηγών. Τη νίκη κατέκτησε ο Ιταλός Μικέλε Αλμπορέτο, με μία Tyrrell-Ford. Στο βάθρο ανέβηκε μαζί με τους τρεις πρώτους η Νταϊάνα Ρος. Η διάσημη τραγουδίστρια μάλιστα φίλησε στο στόμα τον Αλμπορέτο, μία σκήνη που έμεινε στην ιστορία της Formula 1.

Το σιρκουί πόλης του Λας Βέγκας περιλαμβάνει διαδρομή μήκους 6,12 χιλιομέτρων, με 17 στροφές, 3 ευθείας και 2 ζώνες DRS. Το Grand Prix της Formula 1 θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου (στις 10, τοπική ώρα). Η εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα των μονοθεσίων ανέρχεται σε 342 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.