Η ευτυχία του πλούσιου ταλέντου που υπάρχει στην Εθνική

Βασίλης Μάστορας11 Σεπτεμβρίου 2024

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δύσκολα θα ξεχάσει τη βραδιά της Τιφλίδας. Ηταν βαρύς εκείνος ο αποκλεισμός, γι’ αυτό το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είχε ωριμάσει αρκετά ώστε να απολαύσει τη γοητεία ενός Euro. «Φάρο» αποτελεί για τους διεθνείς τα όσα έζησαν το 2004 ο Ζαγοράκης και τ’ άλλα παιδιά. Κι αν κάτι ονειρεύονται, πέρα από το τι έχουν πετύχει ή θα πετύχουν στην καριέρα τους σε σωματειακό επίπεδο, είναι να πανηγυρίσουν επιτυχίες με το εθνόσημο στο στήθος.

Η… Τιφλίδα λοιπόν στοιχειώνει τους διεθνείς, αλλά τους δίνει και περίσσιο κίνητρο ώστε να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να είναι παρόντες στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Nations League, δεύτερο μονοπάτι για τον μεγάλο στόχο, υπάρχει η αίσθηση ότι το γκρουπ δεν απογοητεύτηκε επειδή έφτασε στη βρύση και δεν ήπιε νερό. Το αντίθετο. Φαίνεται ώριμο και αποφασισμένο να το παλέψει μέχρι το τέλος. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της προσπάθειας και τότε θα κάνει ταμείο. Με νέο προπονητή στον πάγκο που «χτίζει» πάνω σ’ αυτό που άφησε ο προκάτοχος του. Με χαμηλούς τόνους και καθαρές κουβέντες, γιατί η ηρεμία στα αποδυτήρια είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας. Είναι απ’ αυτά που πιστώθηκαν στον Πογιέτ. 

Σ’ ένα γκρουπ όπου το ταλέντο περισσεύει πάντα θα υπάρχουν παραπονούμενοι. Κανείς δεν θέλει να κάθεται στον πάγκο. Αλλά όπως είπε στο metropolis 95,5 o Στέλιος Γιαννακόπουλος «ο προπονητής πάντα ξέρει κάτι παραπάνω. Εχει πλάνο και κριτήρια». Κι όσο του βγαίνουν τα αποτελέσματα κερδίζει χρόνο ο Γιοβάνοβιτς προκειμένου να δουλέψει σε ήρεμο κλίμα και να διορθώσει τυχόν ανορθογραφίες. Το δήλωσε και ο ίδιος μετά τον αγώνα με την Ιρλανδία ότι η Εθνική είχε αδυναμίες στο παιχνίδι της. Θα ήταν υποκριτής αν υποστήριζε κάτι διαφορετικό.

Η συμμετοχή από την αρχή στην 11άδα των Σιώπη και Τζόλη, άλλαξε τον σχηματισμό, έδωσε ισχύ μεσοαμυντικά στην ομάδα, αλλά χώλαινε μεσοεπιθετικά. Κυρίως στο α’ ημίχρονο έδειξε τα ίδια προβλήματα που έδειξε στον αγώνα με τη Φιλανδία. Αργή ανάπτυξη, κακή κυκλοφορία, αβίαστα λάθη. Στο β’ ημίχρονο ήταν ένα level παραπάνω η Εθνική, η οποία βοηθήθηκε και από τις αλλαγές. Κι όσες φορές κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, έπιασε στον ύπνο του Ιρλανδούς και δημιούργησε ευκαιρίες. 

Σε μία απ’ αυτές σκόραρε ο Τζόλης ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο του στο χορτάρι. Βάζοντας τη δική του σφραγίδα στον αγώνα, όπως την έβαλε και ο Ιωαννίδης με το πρώτο γκολ-ποίημα. Ετσι είναι όταν υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Ακόμη και στις κακές βραδιές υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με ατομικές προσπάθειες, λύνουν τον γόρδιο δεσμό. Αυτός είναι ο λόγος που η Εθνική έκανε το δύο στα δύο και τώρα προετοιμάζεται για μία ξεχωριστή μάχη, με αντίπαλο την Αγγλία. Εκεί όπου είναι αναγκαία η βελτίωση της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.