Η ευρωπαϊκή προοπτική και η μεταγραφική «δυσκοιλιότητα»

Δημήτρης Μπούζας22 Αυγούστου 2024

Είναι αλήθεια και θεωρείται λογικό, ο κόσμος του ΠΑΟΚ να θέλει να ξεχάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, τον εφιαλτικό αποκλεισμό από το League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Το ίδιο αλήθεια είναι πως χρειάζεται στη συγκεκριμένη προσπάθεια του να δει κάποιο «φως» στο τούνελ, για να αλλάξει ο ψυχισμός του, αλλά και το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί, μετά και από την «περήφανη» πώληση του πιο πολύτιμου παίκτη που είχε στο ρόστερ. Θέλει δεν θέλει λοιπόν ο ΠΑΟΚτσής, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του αλλά και τις ελπίδες του σε ότι έχει μπροστά του και αφορά τους στόχους και τις διακρίσεις της νέας χρονιάς. 

Ευτυχώς η ευρωπαϊκή προοπτική παραμένει «όρθια» και αφήνει ελεύθερο το πεδίο, να ξαναμπεί η ομάδα σε έναν ξεχωριστό κύκλο και σε μια ενδιαφέρουσα πορεία, που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν κατά κάποιο τρόπο (και όχι απόλυτα φυσικά) την μεγάλη απώλεια. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο ασφαλώς βάθος χρόνου προκύπτει σαν προοπτική ευκαιρίας διάκρισης για την πορεία των περσινών πρωταθλητών, στην μάχη για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ως εδώ καλά τα πάμε με αναφορές και… ελπίδες αλλά και προοπτικές. 

Το ερώτημα όμως που τίθεται και προκύπτει από εδώ και πέρα είναι το «πως» θα εξασφαλιστούν οι συνθήκες αγωνιστικής ετοιμότητας, ώστε η ομάδα να είναι άρτια εξοπλισμένη και ικανή για να επικρατήσει στο σκληρό ανταγωνισμό που θα βρει και στους δύο στόχους της (Εθνικό πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ). Κι αυτό το ερώτημα έχει σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του «όλου οργανισμού», οι οποίοι άφησαν στο έλεος μια μεταγραφικής αφασίας και ανευθυνότητας, αβοήθητη την ομάδα, της οποίας το ρόστερ κραύγαζε συνεχώς και απεγνωσμένα «χρειάζομαι βοήθεια».

Αυτή η περίεργη μεταγραφική δυστοκία που την πλήρωσε η ομάδα πολύ ακριβά, δείχνει να συνεχίζεται. Να σκεφτεί κανείς ότι και οι φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι στον οργανισμό, σε πρόσφατες διαδικτυακές τους τοποθετήσεις, εκδηλώνουν μεγαλύτερη ανησυχία ακόμη και από εμάς. Αναρωτιέται λοιπόν ο ΠΑΟΚτσής μήπως οι ίδιοι που οδήγησαν την ομάδα στο τραγικό «ολοκαύτωμα» της απώλειας του League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν συνετιστεί, δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, δεν έχουν ανανήψει και ως εκ τούτου θα επιχειρήσουν με κινήσεις όχι του επιπέδου και της ανάγκης που έχει το ρόστερ, αλλά δεύτερες και από το κάτω ράφι με «αδέσποτα» και «ελευθέρας βοσκής». 

Κινήσεις όχι ουσίας, αλλά περιστασιακών εντυπώσεων. Ρευστό υπάρχει και μάλιστα άφθονο με την πώληση Κουλιεράκη. Η υπομονή του κόσμου θα λέγαμε ότι δεν εξαντλήθηκε τελείως και ως εκ τούτου οι υπεύθυνοι του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν κάπως τα πράγματα. Το να συνεχιστεί όμως η απίστευτη αυτή τακτική με την μεταγραφική «δυσκοιλιότητα» να απειλεί για δεύτερη φορά την ομάδα, δεν θα γίνει ανεκτή και αποδεκτή από κανέναν. 

Άκουσα χθες στο «Metropolis 95,5» τον Άρη Καρασσαβίδη να αναφέρεται στην περίπτωση του Μιχαηλίδη και στις ικανότητες του (για το δεύτερο, τις ικανότητες δηλαδή, συμφωνούμε απόλυτα) και να τονίζει πως ο παίκτης θα χρειαστεί την βοήθεια και την συμπαράσταση του προπονητή του, για να μπορέσει να σταθεί καλά μετά τον τραυματισμό του. Ο συμπαθέστατος Άρης έμεινε κάπως πίσω στο έργο, γιατί ο Μιχαηλίδης εδώ και πολύ καιρό είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά έμενε μόνιμα στον πάγκο για να δίνονται ευκαιρίες σε αυτό το «διαμάντι» που κουβάλησε στον ΠΑΟΚ ο Μπότο. 

Ας μην προχωρήσουμε όμως σε άλλα θέματα (εμμονές κόουτς) και ας ευχηθούμε από σήμερα με την διασφάλιση ενός σκορ πρόκρισης, να ξυπνήσουν κάποιοι στον «όλο οργανισμό» και να εξισορροπήσουν την μεγάλη και διπλή ζημιά που έγινε. Μεγάλη ο αποκλεισμός και διπλή η πώληση του υπερπολύτιμου Κουλιεράκη. Με την υπενθύμιση ότι στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα βρει απείρως πιο δύσκολες ομάδες απέναντι του, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι υπόλοιποι του ρετιρέ έχουν ενισχυθεί θεαματικά. 

Και με την εξήγηση ότι εμείς έχουμε άλλα κριτήρια και αλλιώς μετράμε και εκτιμούμε κάποια πράγματα, όπως τον ηθικό κώδικα αξιών του λαοφιλέστατου συλλόγου. Μπορούμε να ξεχωρίζουμε άνετα ποια πράγματα μικραίνουν και ποια μεγαλώνουν τον σύλλογο που αγαπάμε και υποστηρίζουμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.