Η εξαφάνιση προκάλεσε εκνευρισμό

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Σεπτεμβρίου 2023

Πέραν του αρνητικού αποτελέσματος, το γεγονός που ενόχλησε τον Ακη Μάντζιο από την εμφάνιση του Άρη στο Καραϊσκάκη ήταν η ποδοσφαιρική αναρχία που χαρακτήρισε την ομάδα του στο τελευταίο 20λεπτο και η… εξαφάνιση των περισσοτέρων με την παράλληλή εγκατάλειψη στοιχειωδών αγωνιστικών ευθυνών τους.

Ο εκνευρισμός του έμπειρου τεχνικού φάνηκε λίγα λεπτά μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν ακόμη εντονότερος πριν τη χθεσινή μεσημεριανή προπόνηση. Ο Ακης Μάντζιος γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε και κυρίως τι δεν έγινε στο διάστημα του καλοκαιριού, μέσα μάλιστα από τη βοήθεια που παρέχει η τεχνολογία αντιλαμβάνεται το πραγματικό επίπεδο αντοχών του κάθε ποδοσφαιριστή. Ξέρει δηλαδή ότι υπάρχει μια λίστα των παικτών οι οποίοι είτε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας είτε τραυματισμών είναι πίσω σε φυσική κατάσταση κι αυτό φαίνεται μέσα από τον περιορισμένο αριθμό τρεξιμάτων του. Το ότι έχει αποφύγει την σκιαγράφηση της πραγματικής κατάστασης στον δημόσιο λόγο του είναι στο πλαίσιο προστασίας των παικτών πάνω στους οποίους βασίζεται. Ωστόσο, τα συμπεράσματά του αναδεικνύονται μέσα από τις επιλογές του.

Επί της ουσίας, υπάρχουν πράγματα τα οποία έχει αποδεχθεί και σκοπεύει να τα διορθώσει στο διάστημα της διακοπής, υπάρχουν και οι αδιαπραγμάτευτες γραμμές. Σαν αυτές που «καταπατήθηκαν» στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από το ξαφνικό ανέβασμα της αμυντικής τετράδας δίχως την παραμικρή αιτία με συνέπεια την ευάλωτη άμυνα, την έκθεση του Χουλιάν Κουέστα και τις διαδοχικές αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Τον ενόχλησε αυτή η ποδοσφαιρική αναρχία, δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από τους Ζαμόρα, Κάρλσον οι οποίοι υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να προσφέρουν τρεξίματα. 

Χθες, ο προπονητής του Αρη μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και στάθηκε στην έλλειψη εξυπνάδας και πνευματικής διαχείρισης του παιχνιδιού. Κυρίως όμως στο γεγονός ότι ενώ είχε δώσει εντολή σε όλους να μην παρεκκλίνουν του αρχικού σχεδίου, αυτοί δεν το έκαναν. Μπορεί να δικαιολογήσει ένα ατομικό λάθος, δεν μπορεί όμως να δεχθεί αυτό που συνέβη στα τελευταία είκοσι λεπτά, αυτό το ποδόσφαιρο αλάνας που απέδωσε η ομάδα του. Δεν έχει καμία σχέση με την ποδοσφαιρική λογική που υπηρετεί ο ίδιος κι αυτό ξεκαθάρισε σε όλους. 

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά και πιο συγκεκριμένα ότι εκτός της νίκης είναι υποχρέωση όλων η βελτίωση της εικόνας και η ανταπόκριση στο τακτικό πλάνο που θα καταστρωθεί. Αυτό που θα συμβεί στο διάστημα της διακοπής το γνωρίζουν όλοι καθώς έχουν ενημερωθεί ότι θα τρέξει μια περίοδος δεύτερης προετοιμασίας ή μάλλον, της προετοιμασίας που δεν έγινε στο επίπεδο που θα έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι. Κι αυτό φαίνεται μέσα από τις αντοχές της ομάδας μετά το 60ο-65ο λεπτό κάθε αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.