Η Εθνική μετά από πολλά χρόνια ανεβάζει και πάλι την αδρεναλίνη των Ελλήνων

Βασίλης Μάστορας16 Οκτωβρίου 2023

Κατά βάθος οι Ελληνες φίλαθλοι ποτέ δεν έπαψαν να αγαπούν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Μπορεί την τελευταία δεκαετία οι σχέσεις στοργής να έγιναν πολλές φορές σχέσεις οργής, και όχι άδικα, αλλά ο συναισθηματικός ομφάλιος λώρος ποτέ δεν κόπηκε. Πάντα τους συγκινούσε η γαλανόλευκη και απόδειξη αυτού είναι οι τηλεθεάσεις, ακόμη και αγώνων με μικρής εμβέλειας αντιπάλους.

Η Εθνική ομάδα λοιπόν ανεβάζει και πάλι την αδρεναλίνη των Ελλήνων. Βρίσκεται σε θέση… βολής για να πετύχει την πρόκριση στην τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης, όπως του EURO 2024. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η Εθνική, συμμετείχε από τη μία μεγάλη διοργάνωση στην άλλη και είχε αξιοπρεπή παρουσία. Με αφετηρία το 2004 η ελληνική ομάδα έκανε πολλές φορές τους φιλάθλους υπερήφανους. Μετά τον Σάντος ήρθε η κατρακύλα και τώρα βρίσκεται πάλι στον δρόμο προς τη δόξα. Έναν δρόμο που ούτε ο Πογιέτ, όπως ομολόγησε, δεν ήταν αισιόδοξος ότι θα τον βαδίσει η Εθνική όταν έγινε η κλήρωση. Και πώς να είναι αισιόδοξος όταν απέναντι υπάρχουν δύο υπερδυνάμεις του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία.

Σαφώς και η σημερινή προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας δεν είναι εύκολη. Όταν όμως θέλεις να πετύχεις κάτι σπουδαίο, όπως η παρουσία σ’ ένα EURO, θα πρέπει να πετύχεις κι ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Όπως η νίκη σήμερα επί της Ολλανδίας. Συνέχεια αυτής στο Δουβλίνο. Και στις δύσκολες αποστολές χρειάζεται αυτοπεποίθηση, προσήλωση στον στόχο, καθαρό μυαλό και ρεαλισμός. Γιατί αλλοίμονο αν οι διεθνείς παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό. Τι δεν χρειάζεται; Φόβος. Αλλωστε πολλοί διεθνείς βρέθηκαν αγωνιζόμενοι σε ολλανδικές ομάδες αντίπαλοι με τους ποδοσφαιριστές που θα βρούνε σήμερα απέναντι τους.

Η Εθνική ομάδα λοιπόν και οι τέσσερις εκπρόσωποι μας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, απαντούν στην εγχώρια τοξικότητα. Γιατί το «παρών» στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντανακλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δίνει υπεραξία στους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Η Εθνική, το είχα γράψει στο παρελθόν, έχει ωριμάσει πλέον. Απέτυχε να πάει στο Παγκόσμιο του Κατάρ, αλλά κέρδισε στην προκριματική φάση εμπειρίες τις

οποίες κεφαλαιοποιεί τώρα στην προκριματική φάση του EURO. Ακόμη όμως κι αν κάτι δεν πάει καλά σήμερα το βράδυ, θα έχει ακόμη μία ευκαιρία

Στα play-offs του Nations League κόντρα πιθανότατα στο Καζακστάν με εντός έδρας ημιτελικό και στον τελικό με τον νικητή του ματς Γεωργίας-Λουξεμβούργου (η έδρα θα προκύψει από κλήρωση).

Το ελληνικό ποδόσφαιρο λοιπόν, έδιωξε και πάλι την καταχνιά από πάνω του κι άρχισε να γίνεται ελκυστικό. Κι αν κρατήσει αυτή τη λάμψη του, σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικής, μόνο κέρδη θα υπάρξουν. Για όλους κι αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.