Η Εθνική Ελλάδας έχει το 7ο ακριβότερο ρόστερ στη Β κατηγορία του Nations League!

Κωστής Παναγιώτου07 Σεπτεμβρίου 2024

Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της, ξεκινάει σήμερα κόντρα στη Φιλανδία (7/9, 21:45, Novasports Prime και ALPHA), με την ελπίδα όλων να βρεθεί ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Εθνική μας μετά εξαιρετική της πορεία στο περσινό Nations League, ανέβηκε στη Β κατηγορία της διοργάνωσης, βρίσκοντας μπροστά της την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Φιλανδία.

Σύμφωνα με το Transfermarkt η Ελλάδα έχει το έβδομο ακριβότερο ρόστερ στη Β κατηγορία ανάμεσα σε 16 ομάδες, με τη "γαλανόλευκη" να έχει ρόστερ αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ!

Κοιτώντας τα ρόστερ και των 54 Εθνικών, που συμμετέχουν στο Nations League, ανεξαρτήτως κατηγορίαw, η Ell;ada βρίσκεται στην 21η θέση.

Ποιος είναι ο ακριβότερος Έλληνας

Στο ρόστερ της Ελλάδας βρίσκονται έξι ποδοσφαιριστές που κοστολογούνται από 10 εκατομμύρια και πάνω. Στην 6η θέση βρίσκεται ο Χρήστος Τζόλης της Κλαμπ Μπριζ, στην 5η θέση συναντάμε τον Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού και στην 4η θέση είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά την πρώτη τριάδα βρίσκουμε διεθνείς με χρηματιστηριακή αξία άνω των 20 εκατ. ευρώ. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Κωσνταντίτνος Μαυροπάνος της Γουέστ Χαμ, στη 2η θέση ο Κώστας Τσιμίκας της Λίβερπουλ και στην πρώτη θέση είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης της Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να αποκτούν τον Έλληνα επιθετικό έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ από την Άλκμααρ.

Αναλυτικά η πρώτη εξάδα των διεθνών βάσει χρηματιστηριακής αξίας:

Βαγγέλης Παυλίδης - 25 εκατ. ευρώ

Κώστας Τσιμίκας - 22 εκατ. ευρώ

Κωνσταντίνας Μαυροπάνος - 20 εκατ. ευρώ

Γιάννης Κωνσταντέλιας - 15 εκατ. ευρώ

Φώτης Ιωαννίδης - 13 εκατ. ευρώ

Χρήστος Τζόλης - 10 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.